Καταιγισμός δημοσίων αναρτήσεων & αμέτρητες κουβέντες για τους πλειστηριασμούς από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ …αλλά ούτε λέξη για την ταμπακιέρα

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει σηκωθεί μεγάλος κουρνιαχτός,  από τα κόμματα που έχουν καθίσει στον κυβερνητικό θώκο , αλλά και τους τοπικούς τους υποψήφιους που προσβλέπουν σε κοινοβουλευτικά οφίτσια   , για το μείζον ζήτημα τον πλειστηριασμών, όμως ,όπως αποδεικνύει η πράξηο λύκος στην αντάρα χαίρεται!

Γιατί , ακόμα μια φορά, με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα  μια Τροπολογία για μέτρα ανακούφισης των εργατικών – εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Η τροπολογία προέβλεπε την απαγόρευση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Το ζήτημα πάντα ήταν φλέγον ,όμως η πρόσφατη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου πυροδοτεί ένα νέο πιο άγριο κύκλο πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, αφού “λύνει τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών.

Όσο για την …ταμπακιέρα , μέσα στην ολομέλεια της Βουλής , τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είπαν την παραμικρή κουβέντα για μια τροπολογία που θα ανακούφιζε τους δανειολήπτες,επιβεβαιώνοντας ότι με κάθε τρόπο στηρίζουν τις τράπεζες και τα άλλα κοράκια που βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού. Άλλωστε, το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Κυβερνώντας όλοι τους το προηγούμενο διάστημα, ψήφισαν και διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των funds. :

Το ΠΑΣΟΚ ήταν από τους πρώτους που χάραξε την ακολουθουμένη στρατηγική για τα «κόκκινα» δάνεια, σώζοντας τις τράπεζες , επενδυτές , κεφαλαιούχους από τις «επισφάλειες» , τα «διαθέσιμα υψηλού κινδύνου» και τα «τοξικά προϊόντα» , φορτώνοντάς τα στα ήδη ξεπουπουλιασμένα από την πολυετή οικονομική κρίση νοικοκυριά.

Η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των funds, νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μετέτρεψε σε ιδιώνυμο τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς ενώ στη συνέχεια η ΝΔ έφερε ένα νέο πτωχευτικό κώδικα σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και στήριξε όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οπότε μη ψάχνουμε και πολύ παραπέρα …η τωρινή επικίνδυνη εξέλιξη, είναι δικό τους έργο, έργο όλων όσων κυβερνήσανε.

Η τροπολογία του ΚΚΕ  ζητούσε καθαρά και ξάστερα , χωρίς μισόλογα ,μεσοβέζικες λύσεις και «ψιλά γράμματα» την «αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια – funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλές τους προς αυτούς.

Τα μέτρα αυτά να αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Το κάλεσμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα στη Βούλη ήταν ξεκάθαρο και αφοπλιστικό:

«Ορίστε λοιπόν, στηρίξτε, ψηφίστε την τροπολογία του ΚΚΕ.»

Η στάση τους γνωστή . ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν από κοινού την τροπολογία του ΚΚΕ

Εδώ δε μιλάμε για «κροκοδείλιο δάκρυ» , αλλά για τον παραπλανητικό κλαυθμό και οδυρμό όλων των μεγάλων αυτών ερπετών-θηρευτών του Νείλου και του Αμαζονίου μαζί!

Εμείς πάντως, τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ , μαζί με άλλους αγωνιστές και τίμιους ανθρώπους του μόχθου  θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια. Γιατί,  ό,τι αντιλαϊκό καθυστέρησε , αποτράπηκε ή ανατράπηκε , αλλά και όποια ανάσα ανακούφισης κερδήθηκε ήταν αποτέλεσμα αγώνα του οργανωμένου λαού , δεν ήταν χάρισμα κανενός «σωτήρα».

Σωτηρόπουλος Σωτήρης

Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *