ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL

Η Π.Ε. Τρικάλων ενημερώνει τις πληγείσες  επιχειρήσεις ότι ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια Υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων.

Συγκεκριμένα:

Οι επιχειρήσεις (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας) και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, δικαιούνται κρατική αρωγή, ως εξής:

Δικαιούνται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση υλικών ζημιών, ίση με ποσοστό της ζημίας που θα εκτιμηθεί από τις επιτροπές κρατικής αρωγής που συστήνονται στην Περιφέρεια. Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, αποθηκευμένα προϊόντα κ.λπ.Το πλαίσιο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής (ΔΚΑ) και την Περιφέρεια.

Αιτήσεις υποβάλλονται στο γραφείο 115 – 1ος όροφος, (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων, Βασ. Τσιτσάνη 31, Κτήριο Νομαρχίας) ή

τηλεφωνικώς στους αριθμούς 2431351446, 2431351462, 2431351468, 2431351416 καθώς και δια ζώσης με την επίσκεψη των Επιτροπών Καταγραφής Ζημιών.

Τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να φωτογραφήσουν και να κρατήσουν στο αρχείο τους το οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) στο οποίο να απεικονίζονται οι ζημιές στον εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, αποθηκευμένα προϊόντα και μετά αυτά μπορούν να απομακρυνθούν από την επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι:

1. Για τα κτίρια (οικίες, αποθήκες και ότι αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, καθώς και κτίσματα κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων – πλην πρόχειρων κατασκευών που καλύπτεται ως εξοπλισμός –) οι πληγέντες θα απευθύνονται στον οικείο δήμο.

2. Για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σημειώνεται ότι η επιχορήγηση καλύπτει και τις ζημιές που θα καλύπτονταν από τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) και τον ΕΛΓΑ. Ωστόσο, με την παρούσα διαδικασία δεν καλύπτεται το ζωικό κεφάλαιο και η φυτική παραγωγή, το οποίο καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Αιτήσεις υποβάλλονται για όλες τις ζημιές στον οικείο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *