ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του ΔήμουΜετεώρων, όπως συμπληρώσουν γραπτή αίτηση προς ενημέρωσή μας προσκομίζοντας παράλληλα και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω, για τις τυχόν ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτησίες τους (οικίες, οικοσκευές, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, επιχειρήσεις, φυτικό & ζωικό κεφάλαιο) από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι αιτήσεις των καταστροφών της κακοκαιρίας θα συμπληρώνονται και θα υποβάλλονται στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου έως την 23/9/2022.

Η ημερομηνία είναι καταλυτική προσκομίζοντας και τα δικαιολογητικά αναλόγως της περίπτωσης.

Α) Χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών σε όσους περιέχονται σε κατάσταση ανάγκης συνέπεια φυσικών καταστροφών.

1) Αίτησης του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου.

2) Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας).

Πολύτεκνοι προσκόμιση επιπλέον των δικαιολογητικών θα χρειαστεί πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου.

Άτομα με Αναπηρίες που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τα εφαρμοζόμενα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την προσκόμιση επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών θα χρειαστεί.

α) Απόφαση έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

ή

β) Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Β) Χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής.

α) Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (βλ. Παράρτημα).

β) Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου).

γ) Τελευταία υποβληθείσας Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Εντυπο Ε9) συνοδευόμενης από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας.δ) Βεβαίωσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαγιάς.

2.Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *