Καμία νέα άδεια για χρήση τραπεζοκαθισμάτων στην παρόχθια ζώνη ανάπλασης του Ληθαίου

Καμία νέα άδεια για χρήση τραπεζοκαθισμάτων στην παρόχθια ζώνη ανάπλασης του Ληθαίου δεν δίνει πλέον η δημοτική αρχή, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών  Σοφία Αλεστά, η οποία μιλώντας στη Λέσχη 97,6 δήλωσε πως μετά την ανάπλαση του ποταμού έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ο περιορισμός που έχει ψηφιστεί για χρήση τραπεζοκαθισμάτων οδηγεί πολλούς επιχειρηματίες να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια :

« Υπάρχει κανονισμός που ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι δεν παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος επί της παρόχθιας ζώνης του Ληθαίου. Τα καταστήματα που βρίσκονται ήδη πάνω στη ζώνη αυτή και έχουν τραπεζοκαθίσματα, θα περιοριστούνε στα όρια της εσοχής που τυχόν υπάρχει μπροστά στο κατάστημα τους. Δεν θα τους δοθεί επιπλέον χώρος.

Όποιο καινούργιο κατάστημα ενοικιάσει σε μέρος που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανάπλαση, θα έχει δικαίωμα μόνο για φέτος για τραπεζοκαθίσματα στην παρόχθια. Δηλαδή, αν ανοίξει καινούργιο καφέ στην Όθωνος, θα έχει δικαίωμα μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα. Το ξεκαθαρίζουμε ότι για του χρόνου δεν θα ισχύει. Πολλοί επιχειρηματίες πριν ανοίξουν μαγαζί έρχονται και μας ρωτάνε, και είναι δικό τους το ρίσκο για το αν θα ανοίξουν το μαγαζί τους εκεί ή όχι. Κάποιοι φυσικά έχουν κάνει πίσω όταν το μάθανε αυτό, και επιλέγουν άλλη περιοχή απ’ την παρόχθια ζώνη του Ληθαίου.

Παρόλο που θα μπει και αυτός ο χώρος σε ανάπλαση, προβλέπεται στην πλατεία Κιτριλάκη χώρος τραπεζοκαθισμάτων, οπότε είναι μια άλλη περίπτωση και αυτή.»

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *