Κάτω τα χέρια από τα Πανεπιστημιακά Δάση στο Περτούλι και στους Ταξιάρχες

Με την ψήφιση του νόμου 4957/2022 για τα ΑνώταταΕκπαιδευτικά Ιδρύματα τον Ιούλιο του 2022 και τώρα  με τηνδημοσίευση στο ΦΕΚ 6357/15-12-2022 της ΥπουργικήςΑπόφασης ( και για την τυπική διαδικαστική πλέον κατάργηση των ΝΠΔΔ που διαχειρίζονταν τα πανέμορφα ΠανεπιστημιακάΔάση στο Περτούλι και στους Ταξιάρχες Χαλκιδικής, καθώς καιτο αγρόκτημα Θεσσαλονίκης) η κυβέρνηση της ΝΔολοκληρώνει το έγκλημα.

Είναι γνωστό ότι με το άρθρο 296 του νόμου εκείνου,άνοιγε ο δρόμος για την παράδοση των πανέμορφων αυτώνδασών στα κερδοσκοπικά συμφέροντα των επιχειρηματικώνομίλων, αφού η διαχείριση τους πλέον θα περνούσε την ΑνώνυμηΕταιρία Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας  καιπροϋπόθεση για αυτό ήταν η κατάργηση των ΝΠΔΔ που ταδιαχειρίζονταν μέχρι τώρα.

Η Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΚΚΕ από την πρώτηστιγμή αποκάλυψε αυτούς τους σχεδιασμούς με τιςπαρεμβάσεις των βουλευτών του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το ζήτημα αυτό  ξεκίνησε τηνομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ΔημήτρηςΚουτσούμπας λέγοντας επί λέξει

« Ξεκινώντας την παρέμβασή μου στη σημερινή συζήτησηγια το επίμαχο νομοσχέδιο θέλω καταρχάς να καταγγείλω τογεγονός ότι με το άρθρο 296 και εντελώς αιφνιδιαστικά, βάζετετα πανεπιστημιακά δάση Περτουλίου Τρικάλων και ΤαξιάρχηΧαλκιδικής, στο πιάτο επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται γιαδάση μοναδικής φυσικής ομορφιάς, για τα οποία, εδώ καιχρόνια, «τρέχουν τα σάλια» των επενδυτών, που τα βλέπουν ως«φιλέτα».

Σταματήστε το έγκλημα εδώ και τώρα! Αποσύρετε τοκατάπτυστο άρθρο, μαζί με άλλα βεβαίως που θα πωπαρακάτω

Ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΚΚΕ με τις παρεμβάσειςτους αποκάλυψαν τις αρνητικές επιπτώσεις και για τουςεργαζόμενους στα δάση αυτά, δασεργάτες και προσωπικό τωνδασαρχείων.

Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα τουΚΚΕ είχε ζητήσει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας μετο άρθρο αυτό να ψηφίζεται  Τελικά από τους βουλευτές τηςΝΔ και του ΚΙΝΑΛΠΑΣΟΚ.

Τώρα με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΥπουργικήςΑπόφασης γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να προχωρήσουναυτοί οι σχεδιασμοί.

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει.

Ο Λαός μας να μην νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτούς τους σχεδιασμούς σε βάρος του περιβάλλοντος και τωνδικαιωμάτων των εργαζομένων που θυσιάζονται για ναστηριχθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *