Κάλεσμα του Ερασιτέχνη προς κάθε ενδιαφερόμενο-Πρόσκληση σε όλους στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα σε αίθουσα του ξενοδοχείου “ΝΤΙΝΑ”.
Ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης τοποθετήθηκαν για το θέμα της επόμενης ημέρας της ανδρικής ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα η οποία υποβιβάστηκε από τις επαγγελματικές κατηγορίες ενώ μίλησαν επίσης για το μεγάλο έργο που πλέον είναι πραγματικότητα, αυτό του αθλητικού κέντρου του Ερασιτέχνη στην Σωτήρα. Επίσης έγινε αναφορά σε θέματα του συλλόγου και έγινε έκκληση οι Τρικαλινοί να στηρίξουν τον Ερασιτέχνη με την εγγραφή τους ως μέλη για να δυναμώσει ο σύλλογος. Απάντησαν και στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, αλλά και σε ερωτήσεις φίλων του ΑΟΤ, οι οποίοι από ενδιαφέρον βρέθηκαν στην συνέντευξη.
Παραβρέθηκαν από πλευράς διοίκησης οι κ.κ. Παρδάλης Κωνσταντίνος, Παναγιώτου Γεώργιος, Παναγιώτου Μιχάλης, Τσόγιας Δημήτριος, Κολίτσας Νικόλαος,Βαρνακιώτης Βάιος,Μαγκούτης Δημήτριος και Χρυσαφόπουλος Παντελής.
Κώστας Παρδάλης
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κώστας Παρδάλης ανέφερε:
“Πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία καθώς η συνέντευξη αυτή σχετίζεται και με τα εγκαίνια του αθλητικού μας κέντρου. Ξέρετε ότι ήταν ένα όνειρο της διοίκησης μας και όλων των Τρικαλινών υγιών φιλάθλων. Θα αποτελέσει πιστεύουμε την αρχή για νέες καταστάσεις στα αθλητικά πράγματα των Τρικάλων.
Βέβαια, πιέστηκα αυτές τις ημέρες από δημοσιογράφους, να βγω και να πω κάτι για την μεγάλη ομάδα.
Θα ήθελα πρώτα να επικεντρωθώ στο αθλητικό κέντρο. Όταν ξεκινήσαμε γι΄ αυτό το έργο, πολλοί από εσάς ίσως δεν το πιστεύατε, εμείς το είχαμε βάλει σαν σκοπό, και τελικά το καταφέραμε.
Είναι ένα αθλητικό κέντρο το οποίο πιστεύω ότι δεν υπάρχει σε επίπεδο Θεσσαλίας για ερασιτεχνικό σύλλογο. Δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια ΠΑΕ, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα.
Κάποια στιγμή ξεκινήσαμε το 2014 η ομάδα ανέβηκε και πάλι, αλλά με λυπεί το γεγονός που πάλι φτάσαμε σε ένα σημείο υπό το μηδέν.
Στην πορεία μας σαν ερασιτέχνης, ιδρύθηκαν τμήματα μπάσκετ, χαντμπολ το οποίο για διάφορους λόγους έχει λίγο αδρανοποιηθεί, φουτσαλ, τμήμα γυναικών ποδοσφαίρου, ενώ η συνένωση της μεγάλης ομάδας των γυναικών δεν έχει γίνει ακόμη για τυπικούς λόγους αλλά σίγουρα αυτή όταν θα φτάσουμε σε ένα σημείο θα γίνει.
Περάσαμε από χίλια μύρια κύματα για να φτάσουμε στο αθλητικό κέντρο, τα καταφέραμε, μας παραχωρήθηκε για 25 χρόνια και σε αυτό βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την υλοποίηση του αθλητικού κέντρου. Ευχαριστούμε την περιφέρεια, τον Δήμο, τους παράγοντες της διοίκησης του ΑΟ Τρίκαλα και όλους αυτούς που με τον τον οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 το βράδυ της Κυριακής ενώ πριν από αυτό θα γίνουν τουρνουά αγοριών και κοριτσιών στα νέα μας γήπεδα, θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα.
Θα αρχίσουμε έτσι να λειτουργούμε σε αυτό το νέο αθλητικό χώρο, ο οποίος χώρος θα σημάνει ίσως την απαρχή για καλύτερα πράγματα, τι θα σημάνει η δημιουργία του νέου αθλητικού κέντρου.
Για το θέμα της μεγάλης ομάδας, δυστυχώς, όποιο ενδιαφέρον υπάρχει μέχρι τώρα είναι φιλολογικό, εμάς σαν διοίκηση δεν μας έχει χτυπήσει κανείς την πόρτα, δεν ξέρω τι θα συμβεί, ελπίζω από σήμερα να είναι μια αρχή, καλώντας όποιον ενδιαφερόμενο θέλει, να καταθέσει τις προτάσεις του για την αυριανή μέρα του ΑΟ Τρίκαλα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σε μας καμία επίσημη πρόταση.
Σας καλώ όλους στα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου, θέλω να βοηθήσετε όλοι αυτή την προσπάθεια, είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, θα χρειαστεί αυτό το κέντρο στήριξη.
Να αναφερθώ και σε ένα παράπονο της διοίκησης μας εδώ και χρόνια. Όταν αναλάβαμε τον Ερασιτέχνη, είχαμε πει ότι ο ΑΟ Τρίκαλα πρέπει να γίνει μια ομάδα λαϊκής βάσης. Να γραφτούν μέλη. Δυστυχώς όμως τα μέλη του ΑΟ Τρίκαλα είναι πάρα πολύ λίγα σε σχέση με τις δυνατότητες και την ιστορία αυτής της ομάδας.
Κάνουμε για άλλη μια φορά ένα κάλεσμα σε όλο τον κόσμο, θα υπάρχει και ένα σταντ στα εγκαίνια, να εγγραφούν και να γίνουν μέλη του ΑΟ Τρίκαλα.
Ο κόσμος του ΑΟ Τρίκαλα να στηρίξει την ομάδα. Δεν θα μπορούσαν να γίνονται αυτά , αν μέσα στο γήπεδο δεν έβλεπαν τους 50 φιλάθλους που έμειναν στο τέλος. Ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί να βοηθάει την ομάδα και όποιος τολμήσει να κάνει διάφορα, να βρίσκει απέναντι τον κόσμο.
Επαναλαμβάνω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια πρόταση, ελπίζω μετά και το σημερινό κάλεσμα, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει τις προτάσεις του στον Ερασιτέχνη, για να συμβαδίσουμε στον χώρο της Γ Εθνικής και με τον χορηγό-επενδυτή, και σαν διοίκηση, γιατί πολλές από τις τις αρμοδιότητες αν θέλετε περνάνε από τον ερασιτέχνη.
Γιώργος Παναγιώτου
Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Γιώργος Παναγιώτου, από την πλευρά του δήλωσε:
“Ανάμικτα τα συναισθήματα της διοίκησης, από την μια μεριά ενώ έχει φτάσει το σημείο να έχει πάρει σάρκα και οστά ένα όραμα πολλών χρόνων να έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εγκαινίων του αθλητικού κέντρου, δυστυχώς οι εξελίξεις με την ΠΑΕ δεν μας αφήνουν να χαρούμε όπως θα θέλαμε αυτό το γεγονός. Είναι βαριά η σκιά που δυστυχώς έχει πέσει και στα μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη, από την εξέλιξη των καταστάσεων που αφορούν την ΠΑΕ.
Όταν αναλάβαμε το 2014 καταβάλαμε μια προσπάθεια επανασύστασης του ΑΟ Τρίκαλα ο οποίος είχε διαλυθεί και είχαμε τότε μακάρι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς σε πολύ σύντομο χρόνο η κατάσταση έχει περιέλθει σε ένα τέλμα.
Ειλικρινά κανείς από εμάς δεν μπορεί να σας πει τι θα συμβεί στο προσεχές χρονικό διάστημα αναφορικά με την πρώτη ομάδα της πόλης.
Είχαμε πει και το λέμε και τώρα ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον ερασιτέχνη. Δυστυχώς σε αυτό το διάστημα της οκταετίας πορευτήκαμε σχετικά μόνοι μας. Με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο ακόμη και για μας τους ίδιους όταν πρωτοπήγαμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρ΄ όλα αυτά όμως με την βοήθεια του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, της περιφέρειας προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και προσωπικά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, αυτό που φάνταζε στην αρχή ως όνειρο, έγινε πράξη. Αυτό το στολίδι έγινε πραγματικότητα.
Αυτό δείχνει την δυναμική που έχει αυτή η πόλη. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι ότι δεν μπορεί στην θεωρία να λέμε ότι ο ΑΟ Τρίκαλα έχει μια δυναμική και στον ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα να είμαστε 40 μέλη. Το εκφράζω ως παράπονο. Κάποια στιγμή και εμείς θα σταματήσουμε. Θα πρέπει να αφήσουμε κάτι δυνατό για να συνεχίσει ο ερασιτέχνης και είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μας, ο ερασιτέχνης να απαρτίζεται από εκατοντάδες μέλη και να μπορεί να υποστηρίξει τις όποιες διαδικασίες αφορούν την ΠΑΕ και αφετέρου την ίδια την δομή του.
Αυτό το αθλητικό κέντρο που έχει γίνει έχει και ένα μεγάλο κόστος συντήρησης. Μέχρι σήμερα τα έξοδα της λειτουργίας των ακαδημιών δεν καλύπτονται από τα έσοδα και η διοίκηση χρηματοδοτεί αυτό το κόστος.
Είναι αδιανόητο όλα αυτά τα χρόνια στην μεγάλη ομάδα να μην υπάρχει ένα παιδί από τα Τρίκαλα. Άρα κάποιο λάθος γίνεται και βιώνουμε τον απόλυτο εξεφτελισμό για την μεγάλη ομάδα. Είναι ευκαιρία πλέον με διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη να δούμε το Τρικαλινό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να βοηθήσουμε; Να εγγραφούμε μέλη του Ερασιτέχνη ΑΟΤ.
Ισχυρός ερασιτέχνης, σημαίνει ισχυρή και η ομάδα της πόλης μας. Πείτε ρομαντικό, αλλά αν ο ερασιτέχνης έχει μεγάλο αριθμό μελών, σημαίνει δυνατός ερασιτέχνης, ισχυρές υποδομές να βγουν παιδιά και να είμαστε όλοι υπερήφανοι, όταν κάποια στιγμή θα πάμε στο γήπεδο και θα δούμε παιδιά που ανδρώθηκαν μέσα από τις ακαδημίες.
Για να μην περιμένουμε οποιονδήποτε σωτήρα είτε είναι ντόπιος είτε ξενόφερτος να έρθει ως διά μαγείας να σώσει την κατάσταση.
Για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ δεν έχουμε κάτι να σας πούμε όπως είπε και ο πρόεδρος.
Ανάλογα τις εξελίξεις, ο ερασιτέχνης είναι εδώ, να είστε βέβαιοι ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί η βέλτιστη λύση.
Ποια θα είναι αυτή, θα κριθεί. Δεν θα το αφήσουμε το ζήτημα στην τύχη.
Η Γ Εθνική είναι μια κατηγορία μεν ερασιτεχνική αλλά με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Σας λέω μόνο ότι το 2014 στην Γ Εθνική δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για να επανέλθει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Είναι αδύνατον, όση καλή διάθεση και να υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης του ερασιτέχνη, αυτό το οικονομικό βάρος να το επωμιστούν οι διοικούντες του ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν οι συζητήσεις με πιθανούς ενδιαφερόμενους. Θα κινήσουμε μια διαδικασία πανστρατιάς να το πω έτσι, θα απευθυνθεί σε όλους τους Τρικαλινούς και θα ζητήσει στήριξη. Θα ζητήσει την εγγραφή μελών με ένα μικρό τίμημα σε ετήσια βάση, και θα θέσουμε στην κρίση όλων το έργο που έχουμε παράξει μέχρι σήμερα. Έχουμε καταφέρει πέρα από το αθλητικό κέντρο υποδομές όπως αύριο καλή ώρα η Κ16 της ακαδημίας θα αγωνιστεί στον τελικό του πρωταθλήματος, γεγονός που δείχνει ότι αυτές οι ακαδημίες διαμορφώνονται με τον σωστό τρόπο. Κάνουμε κάλεσμα σε όλους, θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας. Εμείς αν βοηθηθούμε μια φορά θα προσπαθήσουμε να το ανταποδώσουμε δέκα.”
Νίκος Κολίτσας
Ο Β΄αντιπρόεδρος της διοίκησης, Νίκος Κολίτσας, τόνισε:
“Θέλω να εστιάσω στο αθλητικό κέντρο και στο μέλλον των ακαδημιών του Ερασιτέχνη. Τα τελευταία πέντε χρόνια η προσπάθεια που έχει γίνει στις ακαδημίες είναι τεράστια, ο αριθμός των παιδιών έχει διπλασιαστεί, η δουλειά που γίνεται σε καθημερινή βάση είναι σε επαγγελματικά πρότυπα, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σε επαγγελματικό επίπεδο, εξελίξαμε συνεργασίες όπως με το πανεπιστήμιο του ΤΕΦΑΑ της πόλης μας και να αναπτύσσονται οι δεξιότητες των παιδιών, γι΄αυτό και ο αριθμός τους διπλασιάστηκε την τελευταία τριετία στην ακαδημία μας. Φιλοδοξούμε και πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά το νούμερο παιδιών θα αυξηθεί και πάλι.
Οι προπονητές μας συνδυάζουν το επιστημονικό κομμάτι με το γεγονός ότι έχουν προσφέρει και στην ομάδα.
Περισσότερο με ευχαριστεί ότι οι γονείς μαζί με τα παιδιά χαίρονται που έρχονται στις προπονήσεις της ακαδημίας μας. Έχουν αντιληφθεί το έργο που γίνεται και την Κυριακή όσοι έρθετε στις νέες εγκαταστάσεις, θα αντιληφθείτε για τι πράγμα μιλάμε.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι θα γίνει με την μεγάλη ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό.
Η ΠΑΕ δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο, εμείς είμαστε σε ένα άλλο επίπεδο.
Οι φίλαθλοι σωστά θέλουν να βλέπουν την μεγάλη ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο, εμείς θεωρούμε ότι την από την προσπάθεια που κάνουμε, βοηθούμε την μεγάλη ομάδα και στο να δημιουργηθούν νέοι παίκτες μέσω της ενασχόλησης τους, αλλά και μελλοντικοί φίλαθλοι να αγαπήσουν την μεγάλη ομάδα.
Από και και πέρα αισιοδοξώ και εγώ να βρεθεί λύση για την μεγάλη ομάδα, είναι αγωνία όλων, αλλά δυστυχώς δεν εξαρτάται από τις δικές μας δυνατότητες και τα δικά μας θέλω”
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *