Κάλεσμα στην Εργατική Πρωτομαγιά

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά 130 χρόνια από την εξέγερση του Σικάγο για το 8ωρο. Σήμερα βρισκόμαστε απέναντι σε κυβερνητικές προσπάθειες να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ημερη και 7ήμερη εργασία. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.

Εβδομήντα πέντε χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην

Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και της πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους

στην περιοχή.

Την ίδια ώρα όμως απέναντι στα τύμπανα του πολέμου, κάτω από αστυνομικά μέτρα καταστολής, ηχούν στα αμερικάνικα πανεπιστήμια οι φωνές των φοιτητών και τα συνθήματα υπέρ της Ειρήνης και των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, φωνές που καταδικάζουν τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές και με την αισιοδοξία που δημιούργησαν οι πρόσφατες αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων καλούμε τους φίλους της Ειρήνης, τους εργαζόμενους και όσους βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση να τιμήσουμε όλοι μαζί το σύμβολο των εργατικών αγώνων με την Απεργία την Μ. Τετάρτη 1η Μάη και τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ώρα 10 π.μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *