Ιωάννης Χάϊδος : Τώρα…ΚΑΙ στο νερό !!!

Με μεγάλη μου απογοήτευση τρεις ήμερες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, διάβασα στον τύπο για την πρόθεση του συντοπίτη μας υπουργού Ενέργειας να  εισάγει προς ψήφιση το νομοσχέδιο που θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες σχετικά με το νερό των δήμων,  από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη ρυθμιστική αρχή που πλέον άλλαξε όνομα και διευρύνει το φάσμα αρμοδιοτήτων της.
Κανένα πένθος και καμία οδύνη δεν σταματά τα σχέδια της αριστείας μέχρι να ολοκληρωθεί το πλάνο διάλυσης των πάντων ως το τέλος της τετραετίας.
Και αν κανείς τα προσπεράσει τα συναισθήματα και δει την πραγματική στόχευση του νομοσχεδίου, θα διακρίνει εύκολα πως με τη μεταφορά της αρμοδιότητας, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και του νερού. Η ρυθμιστική αρχή έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει και να ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο το προϊόν τοποθετείται στην αγορά και όχι με το ίδιο το προϊόν, την προσέλευση και την ιδιοκτησία του.
Κι αν γι αυτούς το νερό μπορεί να θεωρείται προϊόν, για μας είναι και θα είναι αγαθό. Δεδομένου πως η ρυθμιστική αρχή ενέργειας στην μεγάλη ενεργειακή κρίση τα πήγε περίφημα και επέτρεψε στους παρόχους να κερδίσουν δις στην πλάτη του κοσμάκη, αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού ,τώρα ως επιβράβευση πρέπει να περάσει στη διαχείριση της και το νερό.
Φυσικά από το βήμα της Βουλής ο κύριος υπουργός για άλλη μια φορά επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Ούτε η εισήγηση ομοφώνως της ΚΕΔΕ αλλά ούτε και η λαϊκή οργή στάθηκε ικανή ,για να ιδρώσει το αυτί τους και προχωρούν ακάθεκτοι στον στόχο.
Η αυτορρύθμιση της αγοράς του ρεύματος ευνόησε Μόνο τους παρόχους. Προφανώς, όπως λέει και ο λαός ,ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι ο εθνικός κατήφορος συνεχίζεται και στο νερό.
Υ.Γ Τρομάζω στην ιδέα πως έπειτα από τις δυσβάσταχτες οφειλές των ΤΟΕΒ σε ρεύμα, σε λίγο καιρό θα κληθούνε να αντιμετωπίσουν τα κοφτερά δόντια της αυξημένης τιμής και στο νερό.

Ιωάννης Χάϊδος υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *