Ιωάννα Καρρά : Διεκδικούμε τις πράξεις κι όχι τις προεκλογικές υποσχέσεις!!

Η συνεχείς βροχοπτώσεις και οι μεταβολές στη θερμοκρασία τον τελευταίο μήνα, έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε πολλούς κλάδους του πρωτογενή τομέα, οι οποίες οδηγούν, αναπόφευκτα, σε απώλεια εισοδήματος.
Οι καπνοπαραγωγοί δεν είναι σε θέση να μεταφυτεύσουν τα φυτάρια στα χωράφια λόγω της λάσπης, με αποτέλεσμα να παραμένουν στα θερμοκήπια κινδυνεύοντας να αναπτύξουν ασθένειες λόγω της υγρασίας και να καταστραφούν.
Τα σιτηρά, ομοίως, αναπτύσσουν πληθώρα ασθενειών λόγω της παρατεταμένης υγρασίας.
Τα σανοδετικά ψυχανθή (όπως πχ η μηδική) παραμένουν στα χωράφια, το “πρώτο μαχαίρι” έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να χάνεται και η ποιότητα και η ποσότητα της παραγωγής.
Τα καρποφόρα και οπωροφόρα δέντρα, παρουσιάζουν πολύ χαμηλή καρποφορία λόγω της ανομβρίας των προηγούμενων μηνών.
Η γαλακτοπαραγωγή των αιγοπροβάτων παρουσιάζει σημαντική μείωση, λόγω των συνεχών αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και η βόσκηση έξω, για μείωση του κόστους παραγωγής δεν είναι δυνατή κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων.
Σε συνέχεια του αυξημένου κόστους παραγωγής των τελευταίων ετών, οι καιρικές συνθήκες έρχονται να συρρικνώσουν κι άλλο το εισόδημα των Τρικαλινών αγροτών. Η συνδρομή του κράτους κρίνεται απαραίτητη ΣΗΜΕΡΑ, με αξιολογήσεις κι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, για άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.
Διεκδικούμε τις πράξεις κι όχι τις προεκλογικές υποσχέσεις!!

Ιωάννα Καρρά υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *