Ιστορίες και τραγούδια για καλά παιδιά

Διηγήματα και ποιήματα

Συγγραφέας: Αχιλλέας Οικονόμου

Επιμέλεια: Νίκος Μάντζιος

Σελίδες: 104

Μαλακό εξώφυλλο

Τιμή λιανικής: 10€

ISBN: 978-618-5638-11-5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοίτα να δεις ανιψιέ. Ανήκεις στην κατηγορία των «καλών παιδιών». Μεγάλωσες για να δικαιώσεις τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τους δασκάλους σου, το σχολείο σου, τη γειτονιά σου, την πόλη σου και όποιον άλλον μπορείς να θυμηθείς. Είστε οι ήρωες μιας γενιάς που για πρώτη ίσως φορά σε αυτή τη χώρα νομίσατε ότι αποφασίζετε για τις ζωές σας. Άλλοι όμως τις πήραν τις αποφάσεις. Δεν σου λέω ποιοι, αν δεν βαριέσαι κάτσε και σκέψου. Αυτό που λυπάμαι όμως περισσότερο είναι ότι στη δική σας περίπτωση δεν θα αναγνωριστεί κανένας ηρωισμός. Δεν θα γραφτεί για εσάς ούτε ένα τραγούδι. Και είναι κρίμα.

Το βιβλίο του Αχιλλέα Οικονόμου «Ιστορίες και τραγούδια για μικρά παιδιά» είναι το πρώτο του και αποτελείται από διηγήματα και ποιήματα. Πρόκειται για μια σειρά από ιστορίες που τις διαδέχονται ποιήματα σαν τραγούδια, με τη μελωδία και τον απόηχο που αφήνει κάθε ανθρώπινη ιστορία. Κάθε αφήγηση.

Η γραφή του Αχιλλέα Οικονόμου είναι οικεία και προσφιλής στον αναγνώστη. Όμως σύντομα θα διαπιστώσει πως υπάρχει μια δεύτερη ή πολλές φορές και μια τρίτη ανάγνωση που τον εισάγει σε ένα κόσμο γεμάτο με υπονοούμενα που άλλοτε είναι έτοιμα να αποκαλυφθούν και άλλοτε θα ζητηθεί να τα αποκαλύψουν. Με σπιρτάδα, χιούμορ, αλλά και ένα ειρωνικό χαμόγελο ο συγγραφέας μας συστήνει τους ήρωες του που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους τις διπλανής πόρτας. Τους αναγνωρίζουμε εύκολα ταυτιζόμαστε με αυτούς αλλά σύντομα διαπιστώνουμε ότι μας κρύβουν κι άλλες πτυχές του χαρακτήρα ή της ιστορίας τους που δεν είναι τόσο εμφανείς.

Τα ποιήματα καθώς και τα έμμετρα που θυμίζουν τραγούδια ανάμεσα στα διηγήματα έχουν δική τους πνοή και χαρίζουν ανάσες στον αναγνώστη κερνώντας επιπλέον μια ακόμα αναγνωστική εμπειρία.

   Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αχιλλέας Οικονόμου γεννήθηκε και ζει στα Τρίκαλα. Είναι ιδιώτης ψυχίατρος στα Τρίκαλα και στα Γρεβενά και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Οικοτροφείου Τρικάλων της ΕΠΑΨΥ. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και την Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική. Το «Ιστορίες και Τραγούδια για Καλά Παιδιά» είναι το πρώτο του βιβλίο.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *