Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων : Άμεση ανάγκη ψεκασμών για κουνούπια

Προς Περιφέρεια Τρικάλων

Δ/νση Δημόσιας Υγείας

Κοιν: Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων

κ. Μιχαλάκη Χρήστο

Άμεση ανάγκη ψεκασμών για κουνούπια

 

Θα θέλαμε σαν ιατρική επιστημονική κοινότητα, να σας επισημάνουμε την  ΑΜΕΣΗ παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που προκύπτει μετάτην κακοκαιρία Daniel και την παραμονή μεγάλων ποσοτήτωνΣΤΑΣΙΜΟΥ ύδατος στις πλημμυρισμένες περιοχές και όχι μόνο. Η παραμονή αυτών των ποσοτήτων νερού , που όπως καταλαβαίνετε έχει επιμολυνθεί με φερτά υλικά, με την πρόσμιξη με λύματα, και εξαιτίας της ίδιας της χρονιότητάς του, αποτελεί την μεγάλη δεξαμενή μικροβίων και ανάπτυξηςμεγάλου πληθυσμού κουνουπιών που επωάζονται και αυξάνουν.

Το κουνούπι αυτό, είναι δυνητικά ο υπαίτιος για νόσους όπως ο πυρετός του Δυτικού Νείλου , ο Δάγκειος πυρετός κλπ , που ο επιπολασμός τους αυξάνει την εποχή που διανύουμε (τέλη καλοκαιριούαρχές φθινοπώρου).

Πριν φθάσουμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όταν θα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων (δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία των νόσων αυτών) επισημαίνουμε την

Άμεση  και απόλυτη ανάγκη για αεροψεκασμούς στις πληγείσες περιοχές καθώς και σε όλο το Νομό.
Την εύρεση τρόπων απολύμανσης των περιοχών, δεδομένουότι καιροφυλακτούν και αρρώστιες από τρωκτικά, πχ λεπτοσπείρωση.
Παρότρυνση των πολιτών να φορούν προστατευτική στολή  ή χοντρά ρούχα ,γάντια ,μάσκες στην καθαριότητα των σπιτιών τους στις περιοχές αυτές και γενικά οι πολίτες να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας έναντι των κουνουπιών  π.χ μακριά ρούχα, αντικουνουπικά.

η Πρόεδρος                              ο Γεν. Γραμματέας

Αθανασίου-Γιαγιάκου Μαρία           Γκαραβέλλας Στέφανος

Βιοπαθολόγος                                Ψυχίατρος

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *