Θ. Μπαταγιάννης : Ελπίζω ότι ο κ. Δημήτρης Κουρέτας θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης

Μετά  την ολοκλήρωση της πρώτης  εκλογικής μάχης της περασμένης Κυριακής , θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 2.140 περίπου πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους – τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας , άλλη μια «απόδειξη» του «σύγχρονουεπιτελικού κράτους» . Προσπάθησα να εξηγήσω και να συζητήσω με τους συμπολίτες μου για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι φονικές πλημμύρες και ότι δεν είναι αποτέλεσμα θεομηνίας αλλά έλλειψης επενδύσεων σε αντιπλημμυρικά έργα που θα προστάτευαν τις περιουσίες των πολιτών και αντ΄ αυτού δαπανήθηκαν σε έργα που δεν ήταν άμεσης προτεραιότητας .

Σε όλο αυτό το διάστημα κινήθηκα με βάση τις αξίες μου, δε χρησιμοποίησα κανένα μηχανισμό ή τα γνωστές«μικροπολικές πρακτικές», στηριζόμενος στην οικογένειά μου και λίγους φίλους μου .Θεώρησα ότι σαν πολίτης οφείλω να καταθέσω την άποψή μου και η αποδοχή και αναγνώριση αυτής της προσπάθειάς μου από τους απλούς συμπολίτες είναι η ανταμοιβή που δικαιώνει αυτό το δύσκολο και κουραστικό «ταξίδι» .

Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη , οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το νέο επικεφαλής της Περιφέρειας την ερχόμενη Κυριακή και νομίζω ότι δεν αξίζει στους πολίτες της Θεσσαλίας  ένας Περιφερειάρχης , όπως ο κ. Αγοραστής , που σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί στον Εισαγγελέα – όπως και αρκετοί συνεργάτες του – για  βασικές παραλείψεις έργων που έπρεπε να είχαν γίνει για την προστασία από τις αναμενόμενες πλημμύρες και αν βρεθούν ένοχοι θα τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες .

Ελπίζω ότι ο κ. Δημήτρης Κουρέτας θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης που θα αναλάβει το δύσκολο και γεμάτο ευθύνες έργο της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίαςβασιζόμενος  στην επιστημονική γνώση αλλά και την συμμετοχή όλων των πολιτών .

Θανάσης  Μπαταγιάννης

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *