Θριάμβευσαν οι ‘’Λαζαρίνες’’ στην Πύλη με την αθρόα συμμετοχή τους

Από όλο το φάσμα του Δήμου Πύλης με εαρινή πασχαλινή αύρα και ελπίδα

 

Ο Δήμος Πύλης και το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση, με τίτλο «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2023» την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 12..00 στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία αφού συγκεντρώθηκαν πληθώρα από Λαζαρίνεςπαίρνοντας μέρος στην συνέχιση και διάδοση του εθίμου της ‘’ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ’’στις νεώτερες γενιές με άξονα πάντα και πρώτα τα παιδιά.

Την  εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Κοσμάς Παναγιώκας ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο κ. Μαράβας ευχήθηκε κατά αρχάς Χρόνια Πολλά σε όλους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δασκάλους και Νηπιαγωγούς όλων των Σχολείου του Δήμου Πύλης που συνόδευσαν τις μαθήτριες για να πουν  τα κάλαντα.

Ευχαρίστησε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  και τις Λαζαρίνες με τα όμορφα στολισμένα καλαθάκια τους, τονίζοντας ότι τα μικρά παιδιά είναι η ελπίδα μας, είναι το μέλλον μας.

Τις Λαζαρίνες τις κάναμε θεσμό κάθε χρόνο και καλλίτερα.

Τελειώνοντας ευχήθηκε  από καρδιάς Καλή Ανάσταση ,οικογενειακή ευτυχία και καλή πρόοδο.

Χαιρετισμό έκανε και η βουλευτής κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Ακολούθησαν τα κάλαντα όπου τα παιδιά κρατώντας στα χέρια τους τα πανέμορφα στολισμένα καλαθάκια τους, τραγούδησαν τον Λάζαρο δημιουργώντας μια ανοιξιάτικη πασχαλινή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το κλίμα των ημερών.

Τα Σχολεία που συμμετείχαν ήταν το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Λυγαριάς , Πηγής , Μουριάς ,Φήκης, Γόμφων.


Παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Λιούτας ,η κ. Κατερίνα Παπακώστα, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ζιάκας , Οικονομικών και Παιδείας  κ. Μάκης Παπαγεωργίου, Υγείας η κ. Χαρά Καλιώρα ,η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου,  η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *