Θεσσαλονίκη: DJs κρέμασαν τα ακουστικά τους και διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη συναυλία του Γιάννη Πάριου (video)

Κρέμασαν τα ακουστικά τους και με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη.
Δεκάδες Djs της πόλης συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ, έξω από το Θέατρο Γης, όπου ήταν προγραμματισμένη η συναυλία του Γιάννη Πάριου, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που τους στερούν μεροκάματα τουλάχιστον μίας εβδομάδας, με την απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά.
Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: «Οι συναυλίες επιτρέπονται η μουσική στα μαγαζιά όχι. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα δοθούν επιδόματα αναστολής εργασίας. Δεκάδες προγραμματισμένα events ακυρώθηκαν και για ακόμα μία φορά είμαστε στον “αέρα”».

 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Δισκοθετών Νομού Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε.

Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση.

Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον;

Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπογραφή

Τα 210 μέλη του Σωματείου Δισκοθετών (DJS) νομού Θεσσαλονίκης».

Πηγη thestival.gr

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.