Θα δώσουμε τη μάχη με τις σκοτεινές δυνάμεις…

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει αναπτύξει μια ειδική υπηρεσία, η οποία ελέγχει τις κινητές συσκευές των Ευρωβουλευτών,δια την πρόληψη και προστασία από κακόβουλα και παράνομα λογισμικά κατασκοπείας και παρακολούθησης. Από τον έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου.

Σημειώνεται ότι στους 200 και πλέον ελέγχους κινητών Ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσης προσωπικής τηλεφωνικής συσκευής.

Υπεβλήθη σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά  ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα έχουν ενημερωθεί με επιστολές τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ελλάδα. Δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλάεπιχειρήθηκε να θιγεί και η πολιτική του δραστηριότητα, πλήττοντας την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσοι «κυνηγούν» τον κ. Ανδρουλάκη (predator=κυνηγός) επιδίωξαν όχι απλώς να ακούν τις κλήσεις και τα μηνύματα του, αλλά επιπλέον να μετατρέψουν τη συσκευή του κ. Ανδρουλάκη σε μέσο διαρκούς παρακολούθησής του.

Επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του σημερινού Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *