Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΒΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΒΙΑ

 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, τιμάμε την ιστορική επέτειο,. 

Μαρτη είναι ημέρα πάλης και κατά του πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. 

Το μήνυμα της ημέρας αυτής, 112 χρόνια μετά την καθιέρωσή της, παραμένει επίκαιρο, αφορά την κοινή πάλη για, 

√ ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία,

√ στην οικογένεια, 

√ στην κοινωνική δράση

Αφορά τον αγώνα για κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης, που θα φέρει και την πραγματική απελευθέρωση της γυναίκας.

Στον ενάμιση και πλέον αιώνα που πέρασε από τότε, οι γυναίκες πήραν μέρος σε πλήθος σκληρών αναμετρήσεων,  για καλύτερες συνθήκες εργασίας, η ανάγκη για αγώνα και διεκδίκηση των γυναικών του μόχθου δεν έχει πάψει να υπάρχει και στον κλάδο της υγείας, όπως απέδειξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και μέσα στην πανδημία! 

Σε έναν κλάδο που αποτελεί μια από τις πιο βαριές  και ανθυγιεινές  εργασίες, που η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα, οι ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται ο κανόνας μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια των συμβάσεων (ΣΟΧ, τρίμηνα), οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν, που η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία υποβαθμίζονται συνολικά. Συνέχεια αυτής της κατάστασης αποτελεί η λήξη των συμβάσεων  εργαζόμενων με ΣΟΧ-ΙΔΟΧ, στην πλειοψηφία τους γυναίκες. 

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι με τρίμηνα ή αναστολή, που πετιούνται έξω από τα νοσοκομεία ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες! 

Συνένοχοι στο έγκλημα Διοικήσεις ΥΠΕ και  Νοσοκομειων  που εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης κατά γράμμα και ιδιωτικοποιούν μία-μία τις λειτουργίες του δημόσιου νοσοκομείου που πια μετατρέπεται σε επιχείρηση.

Φέτος  την 8η Μάρτη, στεκόμαστε αγωνιστικά στης εργαζόμενης γυναίκας  στην καθαριότητα, τη σίτιση, την Φυλαξη, τις Επικουρικές Νοσηλεύτριες και όχι μόνο, για να αποτρέψουμε την είσοδο εργολάβων στα νοσοκομεία, να παλέψουμε για να παραμείνουν στο νοσοκομείο ως μόνιμο προσωπικό!, με 8 ΩΡΟ! Εμπνεόμαστε από την πάλη των εργατριών της Νέας Υόρκης, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ένταξη στα ΒΑΕ, για προστασία της μητρότητας και της υγείας των γυναικών,  αλλά και για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών στο σύνολό τους.

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – ανωνύμων εταιρειών –  των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας και της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους.
ΟΧΙ στις περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα, τη φοροληστεία και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα, το ρεύμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Ως εδώ και μη παρέκει.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε διεκδικώντας:

Μονιμοποίηση συμβασιούχων!
Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
Άρση των αναστολών και επιστροφή όλων των υγειονομικών εργαζομένων!
Ένταξη στα ΒΑΕ!
Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.
Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.
Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *