Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, για την ενίσχυση των κοινών προσπαθειών κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, σε μια κομβική συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη,  συζήτησε για τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Αυτή η συλλογική προσπάθεια σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων ατόμων από την βία και την κακοποίηση και τη διασφάλιση της ταχείας απονομής δικαιοσύνης.

“Τα μέτρα αυτά, είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την κοινή μας αποστολή για τον περιορισμό/εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλες τις οικογένειες”, δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα. “Ως Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η εστίασή μας παραμένει στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στα θύματα, προκειμένου να παρέχουμε μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας”.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν προφυλάκιση για τους δράστες και ποινές χωρίς αναστολή ή μετατροπή, προσωρινή κράτηση έξι μηνών ακόμη και για πλημμελήματα, δίκες σε σύντομο χρόνο χωρίς προηγούμενη κρίση δικαστικών συμβουλίων κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Υφυπουργός Κ. Παπακώστα τόνισε επανειλημμένα, τη σημασία μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που περιλαμβάνει την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την πρόληψη και την υποστήριξη των θυμάτων. “Θα εργαστούμε επίμονα και ακούραστα, σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υποστηρίξουμε και να συμπληρώσουμε τα νέα αυτά μέτρα”.

“Για την αντιμετώπιση ενός τόσο γενικεύμενου και καταστροφικού ζητήματος όπως η ενδοοικογενειακή βία, είναι καθοριστική η στενή συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων. Συγκεντρώνοντας τους πόρους και την τεχνογνωσία μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο που να αντιμετωπίζει κάθε πτυχή αυτής της κρίσης, από την πρόληψη έως τη δίωξη και την καταδίκη, διασφαλίζοντας, ότι οι προσπάθειές μας είναι όσο το δυνατόν πιο συντονισμένες, αποτελεσματικές και εκτεταμένες”, πρόσθεσε η Υφυπουργός. “Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, όπου κάθε άτομο θα αισθάνεται ασφαλές και προστατευμένο μέσα στο σπίτι του”.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *