Η πιο ψηλή γυναίκα του κόσμου είναι από την Τουρκία

Αντικρίζοντας τον κόσμο από τα 215,16 εκατοστά η Ρουμέισα Γκέλγκι από την Τουρκία είναι και επίσημα η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο.

H 24χρονη μετρήθηκε εκ νέου φέτος, αφού της απονεμήθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος της ψηλότερης έφηβης το 2014, όταν ήταν 18 ετών.

Το πολύ ψηλό ανάστημά της οφείλεται σε μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Γουίβερ (Weaver), μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση που προκαλεί επιταχυνόμενη ανάπτυξη μεταξύ άλλων.

Το μεγάλο ύψος της την αναγκάζει να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο τις περισσότερες φορές, αλλά μπορεί να κινείται όρθια για σύντομα διαστήματα με τη βοήθεια περιπατητή (πι).

Παρά τα προβλήματα, χρησιμοποιήσει την περίπτωσή της για να ενημερώσει τους άλλους σχετικά με σπάνιες ιατρικές καταστάσεις όπως η δική της.

Λέει ότι το ύψος της εξάπτει την περιέργεια των περαστικών στον δρόμο, αλλά οι περισσότεροι είναι ευγενικοί και υποστηρικτικοί όταν τη συναντούν για πρώτη φορά.

GUINNESS WORLD RECORDS

Στον ελεύθερο χρόνο της, η Ρουμέισα  βγαίνει για φαγητό με την οικογένειά της ενώ το κολύμπι τη βοηθά πραγματικά να χαλαρώσει. Η οικογένειά της είναι πολύ χαρούμενη και περήφανη για αυτήν που έχει τον τίτλο του Ρεκόρ Γκίνες.

«Κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για τον εαυτό σας, οπότε αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε, να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε» προτρέπει η ίδια.

Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό το γεγονός ότι κατάγεται από την Τουρκία, καθώς μαζί με τον Σουλτάν Κεσέν (2,51 μ.) αποτελούν τους δύο ψηλότερους ανθρώπους του κόσμου και προέρχονται από την ίδια χώρα – ένα σπάνιο φαινόμενο στην ιστορία των Guinness World Records.

GUINNESS WORLD RECORDS

Η τελευταία φορά που οι δύο κάτοχοι του ρεκόρ είχαν την ίδια εθνικότητα ήταν το 2009, όταν οι Κινέζοι Μπάο Σι Σουν (2,36 μ.) και Γιάο Ντεφέν (2.33 μ.) ήταν αντίστοιχα ο ψηλότερος άνδρας και η ψηλότερη γυναίκα παγκοσμίως.

Τι είναι το σύνδρομο Γουίβερ

Το σύνδρομο Weaver πρόκειται για μία διαταραχή της ανάπτυξης που στην πράξη δημιουργεί υπερανάπτυξη. Χαρακτηρίζεται από επιτάχυνση της ανάπτυξης και προχωρημένη ηλικία των οστών (εμφανής κατά τη γέννηση), ασυνήθιστη κρανιοεγκεφαλική εμφάνιση, βραχνό κλάμα και υπερτονία (αυξημένο μυικό τόνο) με δάχτυλα σε κάμψη (ανικανότητα έκτασης των δακτύλων).

Προκαλείται από τις μεταλλαγές του γονιδίου NSD1. Το ίδιο γονίδιο μεταλλάσσεται σε περισσότερους από τα τρία τέταρτα των ασθενών με μια άλλη διαταραχή υπερανάπτυξης που ονομάζεται σύνδρομο Σότος (Sotos).

πηγη https://m.huffingtonpost.gr/entry/mia-yenaika-apo-ten-toerkia-einai-e-epselotere-ston-kosmo_gr_6166bdf8e4b0d3f507c58c7e

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.