Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην επανάσταση του 1821

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχει  στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 -2021 που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο,  στην Αθήνα, το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις 3 μ.μ. στην Αίθουσα 13 του Μεγάρου, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821».

Χαιρετισμό απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ομιλητές είναι οι:

Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών

Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821. Πρόσωπα καιγεγονότα».

Αντώνης Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα: «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

Γεώργιος Μουτσιάνας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

Αλεξία Αλεξίου,Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα: «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821.

Η έκθεση λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ-9μ.μ. και τη Δευτέρα  4 μ.μ.-9 μ.μ. Οι επισκέπτες προκειμένου να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και  φορούν μάσκα.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.