Η ομάδα ρομποτικής του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας, AKETH PIRATES συνεχίζει το ταξίδι στη γνώση και προς τον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η ομάδα ρομποτικής του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας, AKETH PIRATES, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο της με τίτλο «Η Μεσόγειος εκπέμπει SOS», στον Περιφερειακό Διαγωνισμό WRO Hellas 2024 που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στις 16 Μαρτίου 2024 και τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς  οργανισμού ρομποτικής (World Robotics Organization). Το έργο της ομάδας απέσπασε κολακευτικά σχόλια από κριτές και παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στατμήματα Ρομποτικής και STEM του ΑΚΕΘ όπου μεταξύ άλλων στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η εξοικείωση με τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης.

Επόμενος σταθμός είναι ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (STEM), και θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου TaeKwon Do στις 30 Μαρτίου 2024. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους οι AKETH PIRATES είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο άκρως ενδιαφέρουσες ενημερώσεις για τη ρύπανση της Μεσογείου και για τους τρόπους και διαδικασίεςανακύκλωσης.

Η πρώτη ενημέρωση έγινε στις 6 Μαρτίου 2024 από κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά, υπεύθυνο προγραμμάτων τουWWF για τα πλαστικά και τα απορρίμματα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης από την καθημερινή χρήση των πλαστικών και τις καταστροφικές συνέπειες που προκύπτουν στις ακτές της Μεσογείου, για τον τρόπο επεξεργασίας των αποβλήτων και τους τρόπους ανακύκλωσης των  πλαστικών. Παράλληλα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση των παιδιών με τον εκπρόσωπο της WWF όσο αφορά τόσο στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα όσο και στις προτεινόμενες λύσεις τους.

Η δεύτερη έγινε στις 16 Μαρτίου 2024 από τον Διευθυντή ανακύκλωσης της ΠΑΔΥΘ κ. Λευτέρη Παγανό. Η ομάδα ενημερώθηκε για τον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή μας και παρουσίασε το έργο «Η Μεσόγειος εκπέμπει SOS»,αντλώντας σημαντικές πληροφορίες για τη βέλτιστη αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης στις ακτές της Μεσογείου.

Το Αναπτυξιακό κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) ευχαριστεί θερμά τους κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά και τον κ. Λευτέρη Παγανό για την ενημέρωση και εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα ενόψει του Τελικού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (STEM) στην Αθήνα.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *