Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς

Γραμματεία Τρικάλων

Χαιρετιστήριο του ΠΑΜΕ για την απεργία της 9ης Νοέμβρη

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς

Η Γραμματεία Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού  Μετώπου  χαιρετίζει τις σημερινές, μαζικές και επιτυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων , σωματείων , συλλόγων και φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα αλλά  και σε δεκάδες  πόλεις της χώρας.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση,στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς,     για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

          Η οργή και η αγανάκτηση που όλος ο εργαζόμενος λαός νιώθει έγινε δυναμική, μαζική συμμετοχή στον αγώνα, συμμετοχή στην απεργία.

Οι εικόνες με τα εργατικά λαϊκά  ποτάμια να κατακλύζουν τους δρόμους των Τρικάλων, των πόλεων ανά τη χώρα και ιδιαίτερα η συγκλονιστική συγκέντρωση στην Αθήνα δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε και να αγνοηθούν!

Με τις μαζική απεργία της 9ης Νοέμβρη  απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν με ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δε θα πεινάσουν, δε θα κρυώσουν, δε θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές-λαικές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.
Δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς που κάνουν την ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα και στην βαρβαρότητα που μας καταδικάζουν.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δε μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass.

Πηγάζει από την δύναμη των συλλογικών μας διαδικασιών που μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, να ρίξουν στα σκουπίδια τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, να σπάσουν την τρομοκρατία, την καταστολή, το φακέλωμα και τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους.

Η απεργία είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή. Τώρα είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να βγει πρωταγωνιστής στο προσκήνιο για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
                  Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!  Όλοι στα συνδικάτα – Όλοι στον αγώνα!

Τρίκαλα 10 Νοέμβρη 2022

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *