
Το Divinity School ιδρύθηκε το 1926 ως το πρώτο μεταπτυχιακό σχολείο στο Duke, μετά από μια μεγάλη δωρεά από τον James B. Duke, έναν μεγιστάνα του καπνού, το 1924. Το Divinity School συνεχίζεται από την αρχική ίδρυση του Trinity College το 1859, που παρείχε δωρεάν εκπαίδευση σε Μεθοδιστές κήρυκες υποστηριζόμενη από την εκκλησία.
Αν και το σχολείο είναι συνδεδεμένο με την Ενωμένη Μεθοδιστική Εκκλησία, έχει επίσης οικουμενική προοπτική και έχει καθηγητές και φοιτητές από διαφορετικές θρησκευτικές καταβολές.
Ένα ταξίδι γνώσης και εμπειρίας
Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αθήνα με σταθμούς σε Αιγινα, Δελφούς, Μετέωρα, Βεργίνα, Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα τους υποδέχθηκε ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως , Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης.
Οι ποιοτικοί αυτοί ταξιδιώτες , μετέχουν σε ένα ταξίδι γνώσης και εμπειρίας , το οποίο διοργανώνει η αμερικανική εταιρεία θεματικού τουρισμού Thalassa Journeys που εδρεύει στο Ορλάντο, με τον τίτλο: Ancient sites and modern faith. A culinary and Theological Exploration of Greece.Τα ταξίδια τους οδηγούν πάντοτε στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της, όπως μας εξήγησε η εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα κα. Μαρία- Χριστίνα Μπακλαβά, η οποία κατάγεται από τα Τρίκαλα.
Στα πλαίσια του ταξιδιού πραγματοποιούνται διαλέξεις που ενισχύουν και ανατροφοδοτούν τη θεματική του. Στα Μετέωρα τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας με τον Θανάση Σπανιά και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βαρλααμ.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το οινοποιείο Λούδα, όπου έζησαν μια απο τις ομορφότερες εμπειρίες τους στην Ελλάδα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο απο κατάφορες κερασιές, με καλό κρασί και ζεστή φιλοξενία απο την κ. Ζαχαρούλα Λούδα και την οικογένειά της.
Κρασί και οίνος
Η συγκεκριμένη συνάντηση εστιάζει στο πεδίο Food and wine. Πρόκειται για μια ολιστική θεώρηση της τροφής ως υλικό, αλλά και ως ανθρώπινη ανάγκη. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η θρησκευτική έννοια της τροφής, η βρώση και η πόση στη μυστηριακή της διάσταση, η Θεία Κοινωνία δηλαδή , αλλά ακόμα και η έλλειψη της τροφής ή αντίθετα η υπερκατανάλωση της.