Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο γιατρό Κώστα Σακκά

Η Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων (Μέλος της ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για το θάνατο του συναγωνιστή γιατρού Κώστα Σακκά που υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών στο παρελθόν το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής.

Μαζί πορευτήκαμε στα βήματα του οραματιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη στις μεγαλειώδεις πορείες της δεκαετίας του ‘80 από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα και στα δεκαήμερα Δράσης που έθεσαν τις βάσεις για της εξέλιξη του Κινήματος σε σημείο να αποτελεί σήμερα την πιο ισχυρή και ξεκάθαρη φωνή τόσο για την υπεράσπιση της Ειρήνης όσο και απέναντι στην εμπλοκή της πατρίδας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Παράλληλα ο Κώστας Σακκάς συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες και πολιτικές μάχες όπου υπερασπίστηκε αταλάντευτα την ιστορική πορεία και την ιδεολογία. Διαθέτοντας όλες τις δυνάμεις του για την επιστήμη που υπηρέτησε, εκφράστηκε παράλληλα μέσα από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Τρικάλων και του αθλητισμού (Πρόεδρος του Α.Ο. Τρίκαλα 1981-83) αναπτύσσοντας κατά τον τρόπο αυτό με συστηματική δουλειά, τη σαφήνεια και σταθερότητα των θέσεών του μια πολύπλευρη κοινωνική δράση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων αποχαιρετά τον Κώστα Σακκά έχοντας συναίσθηση της ευθύνης ότι δεν θα πάψει να παλεύει για την Ειρήνη και κατά του Πολέμου.

Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείουςτου.

Τρίκαλα 18.01.2023

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *