Η Δ.Π.Ε. Τρικάλων επιμορφώθηκε σε Δεξιότητες Μάθησης – The 4C’s

Σε πρόγραμμα Erasmus στη Βαρκελώνη

Η Δ.Π.Ε. Τρικάλων επιμορφώθηκε σε Δεξιότητες Μάθησης – The 4Cs

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης για το σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας με τίτλο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες Μάθησης – The 4Cs» και αριθμό σύμβασης 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030751 πραγματοποίησε επιμορφωτική επίσκεψη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Δεκαπέντε (15) διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί της Δ.Π.Ε. Τρικάλων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τις δεξιότητες του 21ουαιώνα, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό STUCOM της Βαρκελώνης. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τις δεξιότητες του σύγχρονου εκπαιδευτικού και τις μαθησιακές ανάγκες του σύγχρονου μαθητή, τα εκπαιδευτικά δεδομένα στην Ευρώπη του σήμερα και τις δεξιότητες μάθησης στο αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά για την ανάπτυξη της επικοινωνιακής δεξιότητας, της ενεργητικής ακρόασης, της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα μοιράστηκαν καλές πρακτικές και στρατηγικές ενσωμάτωσης των δεξιοτήτων μάθησης στο σχολικό πρόγραμμα, με ουσιαστικό και μετρήσιμο τρόπο,εντοπίζοντας τυχόν αστοχίες κατά την εφαρμογή τους.

Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πλήθος εμπειριών από τη σχολική ζωή των δύο χωρών, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές γλώσσες και νοοτροπίες. και επισκέφθηκαν μνημεία της Βαρκελώνης. Τα προγράμματα Erasmus+ δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να επικοινωνήσουν, να γνωρίσουν τον πολιτισμό άλλων χωρών, να κατανοήσουν και να αποδεχτούν την διαφορετικότητα, να αναπτύξουν σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Από τη Δ.Π.Ε. Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *