Η Δύναμη της Γειτονιάς- Ζωντανεύω και ενεργοποιώ τη γειτονιά μου. Βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Μια πρωτοποριακή βιωματική εκπαιδευτική δράση διοργάνωσαν ο  Δήμος Τρικκαίων, το Κέντρο μουσικής έρευνας «Β. Τσιτσάνη και το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων σε συνεργασία με το En. O. Greece, τον εκπαιδευτικό οργανισμό που διατηρεί πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δήμο Τρικκαίων, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 10:30 το πρωί.

Σε περιορισμένο αριθμό αρχικά Πολιτιστικών Συλλόγων λόγω πανδημίας απευθύνθηκε το εργαστήριο, ενώ θα συνεχιστεί σε πραγματικό χρόνο σε γειτονιές και χωριά του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου που συνδέθηκε μέσω Skype καθώς ακόμα βρίσκεται σε καραντίνα, τον Αντιπρόεδρο του Μουσείου Μιχάλη Λάππα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Έφη Λεβέντη.

Ακολούθως οι δύο εκπαιδεύτριες κα Πλευρά Ελένη, πρόεδρος του En. O Greece και η συνεργάτης της  κα Κρινίτσα Δήμητρα με βιωματικό τρόπο παρουσίασαν την ανάγκη γνωριμίας των μελών της γειτονιάς, τη σύσταση ομάδας και τρόπους ενδυνάμωσής της, οργάνωσαν πίνακα δεξιοτήτων και συνομίλησαν με τα μέλη των συλλόγων για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου της γειτονιάς και των τρόπων οργάνωσής της με τη χρήση της τεχνολογίας.

Την Κυριακή, αφού οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών άκουσαν «ιστορίες της γειτονιάς» από τον κο Μαυρομάτη Ιωάννη ο οποίος συγκίνησε με την αφηγηματική του δεινότητα τους ακροατές καθώς με γλαφυρότητα ανέσυρε από τη λήθη γεγονότα, συναισθήματα, εικόνες και μηνύματα ανθρωπιάς από τη δική του γειτονιά την περίοδο της κατοχής ακολούθησε η δημιουργία Εβδομαδιαίου πίνακα δραστηριοτήτων στη γειτονιά και αναδείχθηκε η ανάγκη «συνομιλίας» των γενεών.

«Ένας για όλους κι όλοι για έναν» είναι το μήνυμα που στάλθηκε σε κάθε γειτονιά.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος και ευχόμαστε να συνεχιστεί αναδεικνύοντας τη ανθρώπινη δύναμη, που κρύβουν οι γειτονιές μας.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.