Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ 7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΒΤάξης του σχολείου μας, αυτήν τη φορά με απόλυτα βιωματικό τρόπο από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Ο κύριος Τσιώλης Ιωάννηςπροϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής υποστήριξης και Εκπαίδευσης με τη βοήθεια του κυρίου Ευθυμίου Αθανασίου περιέγραψε τη διαδικασία εισαγωγής στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, ενώ ανέλυσε με υποδειγματικό τρόπο τον σκοπό και κυρίως την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο σύγχρονο περιβάλλον. Παρουσιάστηκε οπτικό υλικό από τις δραστηριότητες της ελληνικής αστυνομίας σε όλη την επικράτεια και έγινε συζήτηση για τον κοινωνικό της ρόλο, ο οποίος ξεπερνά την καταστολή και ενσωματώνεται στην πρόληψη, που αποτελεί και το ζητούμενο για να επέλθει η συνοχή και η αρμονία στην ελληνική κοινωνία.

Ακολούθησε παρουσίαση από τους κυρίους Καλαμαρά Κωνσταντίνο και Σακομήτρο Μιχάλη, αλλά και τον υπέροχοκαι αεικίνητο  Flex K29. Οι δύο κύριοι της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Τρικάλων κατέδειξαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την καταστροφή σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο της λαίλαπας των ναρκωτικών ουσιών, που μόνο τραγωδίες προκαλούν καταστρέφοντας τον ανθρώπινο οργανισμό βιολογικά και συναισθηματικά.

Στο τέλος ακολούθησε επίδειξη ανίχνευσης καιεντοπισμού ουσιών από τον υπέροχο σκύλο της αστυνομίας, που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση προκαλώντας ενθουσιασμό στους μαθητές.

Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για την πολύτιμη πληροφόρηση που πρόσφερε  στους μαθητές μας.

Για το 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων

Αδάμος Βασίλειος

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *