Η αξία της διατροφής στην καλοζωία

Μια σημαντική ημερίδα για την διατροφή διοργάνωσε το Τμήμα Διαιτολογίας  και Διατροφής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας το πρωί του Σαββάτου στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων, υπό την αιγίδα του του Δήμου Τρικκαίων και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος,  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης και ο Αθανάσιος Μανούρας Καθηγητής και Πρόεδρος ΤΔΔ. Εν συνεχεία ο Πρύτανης Ζήσης Μαμούρης βράβευσε την επίσημη προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας, Διεθνώς διακεκριμένη Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών   Αντωνία Τριχοπούλου.  Η Αντωνία Τριχοπούλου μίλησε για την Μεσογειακή διατροφή και πως η Θεσσαλία και κατ επέκταση τα Τρίκαλα ,που είναι μια γεωργοκτηνοτροφική περιοχή,  μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο, με σκοπό να διερευνηθεί η μεσογειακή διατροφή, όχι μόνο από πλευράς υγείας αλλά και βιωσιμότητας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με δυο εξίσου σημαντικές θεματικές ενότητες σχετικά με τις Δράσεις προαγωγής υγείας και γαστρονομίας στο Νομό Τρικάλων, αλλά  και για την διατροφή – υγεία που ανέπτυξαν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Δείτε βίντεο και εικόνες όπως κατέγραψε μοναδικά το trikalaculture.gr 




roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *