Η ανεργία στη Θεσσαλία

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας με θέμα «ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Η ανεργία στη Θεσσαλία» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων στις 19:00 με κεντρική ομιλήτρια τη Δώρα Σταθοπούλου Κοινωνική Επιστήμονα συνδικαλίστρια στο Υπουργείο Εργασίας και συντονιστή τον Γιώργο Μπαζιάνα αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.

Συζητάμε για την ανεργία, την κοροϊδία των οκτάμηνων, τις καλοστημένες φιέστες τύπου «Ημέρα Καριέρας» (με κόστος διοργάνωσης 30.000 ευρώ στα Τρίκαλα) που μετατρέπονται σε προεκλογική πασαρέλα και παίζουν με τον πόνο των ανέργων. Συζητάμε για τα ψίχουλα των επιδομάτων ανεργίας και τον εμπαιγμό του νόμου «Δουλειές ξανά», που μόνο δουλειές δεν προσφέρει, ενώ προσφέρει αθρόες διαγραφές ανέργων μέχρι και 2 χρόνια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, εφαρμόζοντας το ποινολόγιο ανέργων και μετατρέποντας τον ΟΑΕΔ σε «αστυνομία ανέργων».

Και όλα αυτά την ώρα που 152 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, μόνο το πρώτο εξάμηνο του ’22, είχαν καθαρά κέρδη 5,4 δισ. – υπερδιπλάσια από τα 2,5 δις του 2021- ενώ η επισιτιστική κρίση και η ενεργειακή φτώχεια εντείνονται, η φτωχοποίηση εξαπλώνεται και η ανεργία συγκεκριμένα στη Θεσσαλία κυμαίνεται στο 17,2%, με 60.000 εγγεγραμμένους ανέργους, και στον νομό Τρικάλων με 11.000 και πλέον εγγεγραμμένους ανέργους.

Από την ενεργειακή φτώχεια, τις πανάκριβες τιμές και τους πλειστηριασμούς κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν! Οι εργαζόμενοι και ο λαός χάνουν, μια δράκα βιομήχανων, τραπεζιτών και επενδυτών θησαυρίζουν! Ας σταματήσουν να μας λένε, «δεν έχουμε λεφτά». Να «παγώσουν» επιτέλους τα κέρδη τους για να ζεσταθεί η τεράστια κοινωνική πλειοψηφία. Να χάσει το κεφάλαιο για να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι/ες και οι άνεργοι/ες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, της αντίστασης και της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2022/10/blog-post_25.html

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *