Η Αναστασία από την Αθήνα και ο Γιώργος από τη Δράμα στο Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων

Είναι νέοι. Εμαθαν για τις πλημμύρες και στον Δήμο Τρικκαίων. Διάβασαν για τις ανάγκες. Και ήρθαν στα Τρίκαλα να βοηθήσουν. Η Αναστασία Μυστιλιάδη από την Αθήνα και ο Γιώργος Κιουμουρτζής από τη Δράμα προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τρεις ημέρες στα Τρίκαλα και σε δομή του Δήμου Τρικκαίων.
Θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού και να κάνουν οτιδήποτε άλλο.

Προτίμησαν να “βοηθήσουμε, τώρα που υπάρχει ανάγκη”, λένε σχεδόν ταυτόχρονα. Εψαξαν για το πού υπάρχουν ανάγκες στον Δήμο Τρικκαίων και επί τρεις μέρες βοήθησαν εθελοντικά στις αποθήκες, όπου συγκεντρώνονται όλα, όσα εκατοντάδες πολίτες από όλη της χώρας και φορείς προσφέρουν για τους πλημμυροπαθείς. Αφιέρωσαν ένα τριήμερο από τον προσωπικό τους χρόνο, για να συνδράμουν και να βοηθήσουν.

Φόρτωναν, ξεφόρτωναν, κουβαλούσαν, κατένειμαν, τακτοποιούσαν όλο το υλικό που έχει φτάσει στα Τρίκαλα. Πάντα με χαμόγελο.
Πάντα σε συνεργασία με την ομάδα του δικτύου των Εθελοντών Τρικάλων και με το προσωπικό του Δήμου, που από την πρώτη ημέρα της καταστροφής καθημερινά βρίσκονται στον χώρο των αποθηκών. Ο χώρος εξάλλου χρησιμοποιείται για διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, οπότε ο Δήμος Τρικκαίων τον όρισε ως χώρο συγκέντρωσης κάθε βοήθειας που καταφτάνει στα Τρίκαλα.
Εκεί, όπου οι τρικαλινοί/ες εθελοντές/τριες οργανώνονται και οργανώνουν όλη τη βοήθεια, όλα τα προϊόντα, όλα τα είδη που απευθύνονται στους πλημμυροπαθείς. Νέα παιδιά κυρίως, περνούν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, για να ενισχύσουν όπου μπορούν, όσους δεν μπορούν.
Ο Γιώργος και η Αναστασία δείχνουν το πρόσωπο που μπορεί να είναι η ελπίδα, μέσα από τα χαλάσματα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *