Η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή υποβάθμισης της ιστορικής μας μνήμης

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπλασητης πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου δεν μπορεί να συμβαδίσει με την πρόθεση του Δημάρχου κ. Παπαστεργίου για μετακίνηση του αγάλματος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη που ουσιαστικά υποβαθμίζει την ιστορική του μνήμη, ενώ ταυτόχρονα προσβάλει την προσφορά του στην εθνική αντίσταση, τους αγώνες του απέναντι στον φασισμό, την γενέθλια πόλη του και τους Τρικαλινούς πολίτες.

Ο κ. Παπαστεργίου ως εκλεγμένος Δήμαρχος της πόλης οφείλει να σέβεται την ιστορική της μνήμη, την προσφορά και την σημασία των ηρώων της, τους αγώνες του λαού απέναντι στον φασισμό και την κατοχή και οπωσδήποτε να συνεχίσει όπως και οι προκάτοχοι του να τιμά το παρελθόν της.

Η συνειδητή υποβάθμιση από τον κ. Δήμαρχο, δυστυχώς, συνοδεύεται από

φθηνούς και προσβλητικούς συμψηφισμούς ακόμα και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε όσους αντιδρούν,δημοκρατικούς πολίτες, δημοτικές παρατάξεις και κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμά και σέβεται τους αγώνες για την απελευθέρωση της χώρας και την νίκη ενάντια στον φασισμό, τον στρατηγό Στέφανο Σαράφη, και θεωρεί,αδιαπραγμάτευτα, πως το άγαλμα του πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και να μην μετακινηθεί από την σημερινή του θέση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *