Η ακρίβεια «σαρώνει» σε ψωμί, βασικά αγαθά και παγωτά

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές σε ψωμί, βασικά αγαθά και παγωτά στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αυξήσεις σε ψωμί, μοσχάρι και αβγά, τρέχουν στην Ελλάδα πιο γρήγορα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, στο ψωμί καταγράφηκαν αυξήσεις 17% τον Απρίλιο στην Ελλάδα ενώ στην ευρωζώνη 14,6%. Το μοσχάρι αυξήθηκε κατά 15,2% στην Ελλάδα έναντι αύξησης 8,6% στην Ευρωζώνη,
τα έλαια και λίπη, 16,3% στην Ελλάδα και 15,3% στην Ευρωζώνη, τα αβγά πήραν αύξηση 17,9% στην Ελλάδα, έναντι 16,7% στην Ευρωζώνη.

Σε προϊόντα που παράγει η Ελλάδα, όπως γάλα ο πληθωρισμός έχει φρενάρει τις τιμές. Στο φρέσκο πλήρες γάλα για παράδειγμα, οι αυξήσεις έτρεξαν τον Απρίλιο 22,8% στην ευρωζώνη και 17,6% στην Ελλάδα.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στις τιμές των παγωτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολο Ραυτόπουλο, «οι τιμές στα παγωτά σε σχέση με πέρσι έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 30%. Για παράδειγμα ιδιωτικής ετικέτας παγωτό, τα 980 γραμμάρια είχαν πέρυσι 5,88 ευρώ και φέτος 7,36 ευρώ μια αύξηση 24%. Παγωτό επώνυμο, πέρυσι είχε 3,96 ευρώ και φέτος έχει 6,71 ευρώ, μια αύξηση 69,44%».

Πηγή https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/i-akriveia-saronei-se-psomi-vasika-agatha-kai-pagota/

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *