Ηχηρό μήνυμα από το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ Δ. Τρικκαίων για τον σχολικό εκφοβισμό

Με θεατρικό δρώμενο, το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων και η θεατρική ομάδα «μαγική πυξίδα», έστειλα μηνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Το δρώμενο παρουσιάστηκε στον χώρο του Κουρσούμ Τζαμιού. Στόχος των σχετικών εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με τον σχολικόεκφοβισμό, τα αίτια και τα αποτελέσματά του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο καθένας και κάθε μία μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, δεν υπάρχει θύμα και θύτηςΚαι οι δυο πλευρές είναι θύματα. Και εμείς οφείλουμε να απλώσουμε δίχτυ προστασίας και για τις δύο πλευρές. Κυρίως, οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, ως σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, τα εφόδια, ώστε να μεγαλώσουν υπεύθυνοι και κοινωνικά υγιείς πολίτες σε ένα κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα».

Το θεατρικό δρώμενο το επιμελήθηκε η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ Μαρία Μπλούτσου και ο μουσικός Θάνος Φλίγκος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ξενόγλωσσο τμήμα  του ΚΔΑΠ με την καθηγήτρια Αγγλικών Ειρήνη Δημουλά, με ποιήματα που έγραψαν παιδιά από το Λονδίνο κ την Νέα  Υόρκη, τα οποία έχουν υποστεί bullying, και έχουν νοσηλευθεί.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *