ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η φετινή 9η Μαΐου σημαδεύεται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα. Από τον πόλεμο στην Ευρώπη και την   προοπτική   ανάφλεξης   στη   Μέση   Ανατολή.   Με   την   ΕΕ   να   σχεδιάζει “οικονομία πολέμου” αντί να αναλαμβάνει πρωτοβουλία ειρήνης στην Ουκρανία, ενώ   λειτουργεί   ως   παθητικός   παρατηρητής   των   παραβιάσεων   του   διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ στη Γάζα.

Η   διπλή   επέτειος   –   συντριβής   του   χιτλεροφασισμού,   με   την   είσοδο   στο Βερολίνο του Κόκκινου Στρατού το 1945 και της “Διακήρυξης Σουμάν” το 1950 που έβαλε τις βάσεις του ευρωπαϊκού εγχειρήματος με τη συνεργασία των πάλαι ποτέ  εχθρών  Γαλλίας –  Γερμανίας   –   επιβάλλει εγρήγορση,   κινητοποίηση   και δράση των λαών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δύναμη ειρήνης και αριστερού ευρωπαϊσμού, η επέτειος αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ημέρα φιλειρηνικής και αντιφασιστικής δράσης – φόρος τιμής στον αγώνα του ΕΑΜ, στον Γλέζο και τον Σάντα, αγώνα πάντα επίκαιρο ειδικά σήμερα στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων με την παρουσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δριτσέλη Παναγιώτας, τιμά  τους αγώνες του Στρατηγού  Στέφανου Σαράφη, ηγέτη του ΕΛΑΣ και τους 5 ΕΠΟΝίτες

 

   Κώστα Σύρμπα 22 ετών ,

   Κώστα Στεργιόπουλο 27 ετών,    

   Γιάννη Μπριάζη 29 ετών,

   Αποστόλη Τσανάκα 22 ετών και  

   Στέργιο Γάτσα 24 ετών

που απαγχονίστηκαν από τους ναζιστές την εβδομάδα του Πάσχα —ημέρα Τρίτη 18 Απριλίου 1944— στους φανοστάτες της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *