Ημερίδα αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ
ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Την περασμένη Παρασκευή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ημερίδα αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και η Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922», με ομιλίες από διακεκριμένους ιστορικούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δρ. Ιστορίας και επιστημονικός συνεργάτης της έδρας Ποντιακών σπουδών του ΑΠΘ Θεοδόσιος Κυριακίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων με τη συνεργασία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων και του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Σαράντης Τυλιγαδάς, πολιτικές και πολιτειακές αρχές της πόλης.

Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης η γραμματέας ΝόπηΠαπαδόπουλου απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, μια από τις μεγαλύτερες συμφορές του Ελληνισμού διαχρονικά. Για το λόγο αυτό θεωρούμε την πρωτοβουλία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών για τη διεξαγωγή της αποψινής ημερίδας εξαιρετικά σημαντική και τη συγχαίρουμε για τη διοργάνωση, καθώς σημαντικό είναι κάθε φορά που ανατρέχουμε σε αυτά τα ζητήματα Ιστορικής Μνήμης να αναστοχαζόμαστε την ιστορία με κριτική σκέψη.
Εμείς, ως απόγονοι προσφύγων Ελλήνων της  Καθ’ ημάς Ανατολής, που ιδιαιτέρως στο σύλλογο μας υπάρχει ο συγκερασμός της Ποντιακής και Μικρασιατικής καταγωγής, θεωρούμε χρέος μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς και την όποια βοήθεια μπορούμε να παράσχουμε».

 

Εκ μέρους του ΔΣ

 

   Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

      Κοσμάς Αποστολίδης                                  ΝόπηΠαπαδοπούλου

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *