Ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Μικρασιατών.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ
ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, η οποία επισήμως τιμάται στις 14 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, συμμετείχεμε παρουσία τιμητικού αγήματος. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Ακολούθησεομιλία από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης κ. Κοσμά Αποστολίδη, με θέμα «Το Μικρασιατικό δράμα και οι ευθύνες των συμμάχων στη Μικρασιατική καταστροφή».

Εν συνεχεία, τελέστηκε τρισάγιο στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της ΜικράςΑσίας, στην πλατεία προσφυγικού συνοικισμού, παρουσία πολιτειακών, στρατιωτικών αρχών και φορέων της πόλης των Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Για το ΔΣ

   Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας

Κοσμάς Αποστολίδης              Νόπη Παπαδοπούλου 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.