«ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Κ.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΤΟΜΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη24/05/2022, η ενημερωτική δράση με θέμα «Ηλιακή Ακτινοβολία Προστασία, Έξυπνοι στον Ήλιο με Ασφάλεια», στο 18ο Δημοτικό Σχολειό  Τρικάλων από τις κα. Πολύζου Θεοδώρα Νοσηλεύτρια, κα Αγαπίου Σπυριδούλα Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Τρικάλων σε συνεργασία με την κα. Πρεβεδουράκη Σοφία της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση παιδιών και νέων σε θέματα αναγνώρισης της ωφέλειας αλλά και των κινδύνων που η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί τόσο στη φύση και στο περιβάλλον, όσο και στον οργανισμό και στο δέρμα. Κατ’ επέκταση συμβάλλει στην κατάλληλη λήψη μέτρων πρόληψης και φροντίδας που οι γονείς αλλά και τα παιδιά οφείλουν να λαμβάνουν, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και τη δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους, αποτέλεσαν πολύτιμους αρωγούς για τη διενέργεια της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού.  

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.  

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

1 thoughts on “«ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

  1. Katerina Marinou says:

    Πολύ ωραίο και χρήσιμο το άρθρο σας, η αντιηλιακή προστασία όσο περνούν τα χρόνια είναι ολοένα και πιο σημαντική. Χρησιμοποιώ τα αντιηλιακά της BioNike https://bionike.gr/sun-protection/ τα οποία είναι δερματολογικά ελεγμένα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *