«ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ   ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΤΟΜΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή09/06/2023, η ενημερωτική δράση με θέμα «Ηλιακή Ακτινοβολία Προστασία, Έξυπνοι στον Ήλιο με Ασφάλεια», στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων από τις κα. Πολύζου Θεοδώρα Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, κα Αγαπίου Σπυριδούλα Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Τρικάλων σε συνεργασία μετην κα. Πρεβεδουράκη Σοφία, Επισκέπτρια Υγείας της1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση παιδιών και νέων σε θέματα αναγνώρισης της ωφέλειας αλλά και των κινδύνων που η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί τόσο στη φύση και στο περιβάλλον, όσο και στον οργανισμό και στο δέρμα. Κατ’ επέκταση συμβάλλει στην κατάλληλη λήψη μέτρων πρόληψης και φροντίδας που οι γονείς αλλά και τα παιδιά οφείλουν να λαμβάνουν, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και τη δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους, αποτέλεσαν πολύτιμους αρωγούς για τη διενέργεια της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού.  

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.  

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *