«Ε και λοιπόν;»

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι έπεσε τεράστιος όγκος βροχής και στηνπεριοχή μας. Άλλοι το λένε συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, άλλοιακραίο καιρικό φαινόμενο και αυτοί που το λένε είναι κυρίωςπαράγοντες των εκάστοτε κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων.

Ε και λοιπόν; Τι θέλουν να πούνε;

Ότι μπορούν να χάνονται ζωές και να καταστρέφονται περιουσίες τουλαού ως κάτι αναπόφευκτο; Ως κάτι μοιραίο; Που δεν μπορούμε νακάνουμε και πολλά πράγματα;

Ακριβώς το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Ένα σύγχρονο επιτελικό, ψηφιακά αναβαθμισμένο κράτος είναι υποχρεωμένο να προσαρμόζειτις δυνατότητες της εποχής έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οισυνέπειες και από ακραία φαινόμενα. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούννα κρύψουν με τη βαρετή επίκληση της κλιματικής αλλαγής και άλλατέτοια.

Γιατί είναι υπηρέτες ενός κράτους του κεφαλαίου που αντιμετωπίζειτις υποδομές αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές, αντισεισμικές, με τοπρίσμα του κόστουςοφέλους. Οι υποδομές αυτές δεν είναι εύκολονα λειτουργήσουν με ανταποδοτικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. ταδιόδια στους εθνικούς δρόμους, για αυτό και δεν είναι επιλέξιμες απόκανένα χρηματοδοτικό εργαλείο είτε της ΕΕ είτε της χώρας.

Να γιατί ένα κράτος που οργανώνει την κοινωνία και την οικονομίαμε κριτήριο το κέρδος δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό και δενυλοποιεί έργα για τέτοιες υποδομές, ούτε χρηματοδοτεί ούτεπροσλαμβάνει προσωπικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων εδώ και τόσα χρόνια με τηνπαρουσία της και στο Δημοτικό Συμβούλιο επανειλημμένα, έθετετέτοια ζητήματα, απαιτούσε την ιεράρχηση τέτοιων έργων καιεισέπραττε ειρωνεία και χλευασμό! Μας  κατηγορούσαν γιαμηδενιστές και μας καταλόγιζαν ότι έχουμε ψύχωση με το «αντί».

Βλέπετε για τις αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, που στηρίζουν τοτουριστικό προϊόν «πετούν» έστω και με ταλαιπωρία δεκάδεςεκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη αντικρίζουμε εικόνες καταστροφήςμέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά.

Όχι δεν χαιρόμαστε με τον πόνο και τις τραγικές καταστάσεις που ζεικαι ο Τρικαλινός λαός αυτές τις μέρες. Ωστόσο δυστυχώς, από τα ίδιατα γεγονότα επιβεβαιωνόμαστε. Καλούμε τους Τρικαλινούς δημότεςνα μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε δύναμη. Ναδώσουν μεγάλο «ύψος» στην Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων στιςεπερχόμενες εκλογές για να έχει ο λαός μας ένα ακόμα στήριγμαστους αγώνες για μια ζωή αντάξια των τεράστιων δυνατοτήτων τηςεποχής μας.

Καΐκης Γιώργος

Υποψήφιος Δήμαρχος με την

Λαϊκή Συσπείρωση

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *