Ευχαριστήριο μήνυμα

Αγαπητή κ Χαχαμη Παρασκευή…

μετά από έξι χρόνια παραμονής της αδερφής μου στο χώρο σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόθερμα, για την ποιότητα υπηρεσιών που μας έχετε προσφέρει . Αν και το «ευχαριστώ», είναι πολύ μικρό, για να εκφράσει αυτό που αισθάνομαι για σας. Κατ’ αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για το χώρο και το περιβάλλον διαβίωσης των ηλικιωμένων.
Η καθαριότητα και η φροντίδα ήταν εξαιρετικές. Το προσωπικό συνολικά σαν ομάδα, αλλά και ο καθένας τους ξεχωριστά, αποτελούν υπόδειγμα προς μίμηση. Όλα αυτά, θεωρώ, ότι αναδεικνύουν την αφοσίωση και την ευαισθητοποίηση σας απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και το σοβαρό πρόβλημα της τρίτης ηλικίας. Σε εσάς, το εντυπωσιακό είναι ότι αναπληρώνετε όλα τα κενά του κοινωνικού κράτους. Δείχνετε σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων. Τους παρέχετε σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τους κάνετε να νοιώθουν ασφάλεια. Τους προσφέρετε απλόχερα, τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν χωρίς άγχος να ζουν την κάθε τους μέρα. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πως «η ποιότητα και η πνευματική αξία ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους ηλικιωμένους». Το επίπεδο και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών σας έδειξε κάτι περισσότερο για σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο γηροκομείο σας, ξεχώρισαν οι άνθρωποί σας, οι μεταξύ τους ανθρώπινες σχέσεις, η ζεστασιά, η αγάπη, η στοργή. Η αδερφή μου αισθανόταν σαν να ενσωματώθηκε σε μια νέα οικογένεια χωρίς το συναίσθημα ότι είναι βάρος στους άλλους. Παρέχετε σεβασμό της αυτονομίας και τη δυνατότητα στους ενοίκους σας, να ζουν με το δικό τους τρόπο και ρυθμό ώστε να νιώθουν αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση. Αίσθημα ότι ανήκουν κάπου, ότι κάποιος φροντίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους με χαρά. Λειτουργείτε σαν μια ομάδα, στην οποία όλοι μπορούν να συμμετέχουν, εξαλείφοντας το αίσθημα της απομόνωσης, που συνήθως αισθάνονται τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Για όλα αυτά, εκ βάθους καρδίας, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Για τη ζεστή σας αγκαλιά, για την ανθρωπιά σας, τον σεβασμό σας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί μας δείξατε και μας μάθατε «την ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…»
ΥΓ. Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους σας – διεύθυνση και προσωπικό – και εύχομαι η προσπάθειά σας, να αποτελέσει υπόδειγμα και πρότυπο, για όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Με εκτίμηση,
Παπαδιά Χρυσούλα.
Εις μνήμην της Ελένης Στεργίου που διέμενε στο Γηροκομείο.
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *