Ετοιμοι οι δύο νέοι βρεφικοί σταθμοί στον Δήμο Τρικκαίων

Και μόνο τα ονόματά τους, φανερώνουν την αγάπη και τη φροντίδα για τα βρέφη στον Δήμο Τρικκαίων. Οι βρεφικοί σταθμοί «Το τρενάκι» και «Το κίτρινο μπαλόνι» από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 θα υποδεχθούν συνολικά 33 βρέφη (22 και 11 αντιστοίχως), αυξάνοντας τη μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων για τους λιλιπούτειους συμπολίτες και συμπολίτισσες.


Τα δύο κτήρια επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς. Αμφότεροι διαπίστωσαν την ετοιμασία που είχε γίνει, για την υποδοχών των βρεφών.


Οι νέοι σταθμοί έχουν αποκτήσει νέο εξοπλισμό και στα κτήρια έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υποδομές, ενώ παραλλήλως έχουν γίνει όλες οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής  στο εσωτερικό, με αντικατάσταση των παλαιότερων υλικών, ελαιοχρωματισμό κ.α.
Ο βρεφικός σταθμός «Το τρενάκι» θα λειτουργεί στο πρώην ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» στην πλατεία Πούλιου (έναντι ΟΣΕ). Το ΚΔΑΠ μεταφέρθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.


Ο βρεφικός σταθμός «Το κίτρινο μπαλόνι» θα λειτουργεί στο παλιό νηπιαγωγείο του Λογγακίου. Ετσι, η μέριμνα για τα βρέφη αποκεντρώνεται και δίνονται περισσότερες εναλλακτικές στους γονείς – κηδεμόνες, να επιλέξουν τους σταθμούς που επιθυμούν, αναλόγως του τόπου διαμονής τους.
Οσον αφορά τις αιτήσεις, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εκτιμά ότι, με τις προσθήκες και αλλαγές, θα καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερομένων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *