Εταιρική συνάντηση έργου QUALIFY, 26-28 Απριλίου 2022

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Εσθονίας διοργάνωσε από τις 26 έως τις 28 Απριλίου τη συνάντηση του έργου QUALIFY, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Europe και στοχεύει στη βελτίωση των πολιτικών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων οργανισμών και της επακόλουθης ενσωμάτωσης της αποκτηθείσας γνώσης σε αντίστοιχες τοπικές πολιτικές και σχέδια δράσης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν στο eEstoniaBriefing Center για την εξέλιξη του ψηφιακούμετασχηματισμού και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το κράτος τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Εσθονίας, eEstonia, διευκολύνει τη διάδραση των πολιτών με το κράτος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και την αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέα.

Η ατζέντα της δεύτερης ημέρας περιλάμβανε επισκέψεις εργασίας σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή του Ταλίν, οι οποίες έχουν υιοθετήσει με επιτυχία τεχνολογίες παραγωγής και επιχειρηματικά μοντέλα για τη βελτίωση της ποιότητας, την πρόληψη της απάτης και την προώθηση της αυθεντικότητας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, ώστε να κατανοήσουν αφενός τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και αφετέρου τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πολιτεία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας, αρχικά παρουσιάστηκαν τα σχέδια δράσης των εταίρων τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος και η παρακολούθηση τους προβλέπεται στην επόμενη φάση του έργου που έχει διάρκεια από τον Αύγουστο 2022 έως τον Ιούλιο 2023. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό των ενεργειών του έργου για το πρώτο εξάμηνο του 2022, όπου προβλέπεται η τελευταία συνάντηση της πρώτης φάσης του έργου να φιλοξενηθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας στις 1-3 Ιουνίου.

Περισσότερα για το έργο QUALIFY:

https://projects2014-2020.interregeurope.eu/qualify/

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *