Εργατικά Σωματεία Τρικάλων: Δεν «προσαρμοζόμαστε» στη σύγχρονη σκλαβιά!

Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια και για την υπεράσπιση του εισοδήματοςπραγματοποίησαν εργατικά σωματεία των Τρικάλων τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη. Στην κινητοποίηση που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, συμμετείχαν και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ , Δημοσίου, ΟΑΕΕ , ΤΣΑ )εκ μέρους των οποίων χαιρετισμό απηύθυνε ο Στέφανος Γκότζιας , γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ . Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων τόνισε πως  δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα και την κοροϊδία τησ κυβέρνησης , αντίθετα πεισμώνουν και οργανώνονται να διεκδικήσουν πίσω όλες τις απώλειες που είχαν στις συντάξεις τους , χρήματα που είναι πληρωμένα από τη δουλειά τους και δεν ειναι χαρισμένα από κανέναν. Έτσι, ανακοίνωσε την απόφαση των  συνεργαζόμενων  συνταξιουχικών οργανώσεων των Τρικάλων (μετά από κοινή σύσκεψη των ΔΣ τους) για κλιμάκωση του αγώνα με Τρικαλινό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη , στις 11πμ, καθώς και τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη μαζί με τα εργατικά σωματεία.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Ηλίας Σέγγης , πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα δράσης προς όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των Τρικάλων ,λέγοντας πως: 

“Διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια. Οι αυξήσεις αυτέςπροϋπήρχαν, εξαιτίας της απελευθέρωσης τηςαγοράς Ενέργειας, της μετατροπής της Ενέργειαςσε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας καιτου πολέμου.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριάδεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύογια να κερδίζουν αμύθητα πλούτηεπιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια. Γι’ αυτό ηενεργειακή φτώχεια και η ακρίβεια δεν είναικάποιο φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε νααποφύγουμε.

Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους μεμισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις πουτάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόναστον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οιελαστικές μορφές απασχόλησης και ηυποαπασχόληση. Δεν είναι σύγχρονο καιρεαλιστικό να στριμώχνουμε τη ζωή μας σε  “VOUCHER & PASS”, να σφίγγουμε ξανάκαι ξανά το ζωνάρι.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ στησύγχρονη σκλαβιάΑγανακτούμε κιοργιζόμαστε από το κυνικό κυβερνητικό δόγμα«όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» . Εμείς θατους κάνουμε τον χειμώνα δύσκολο! Με όλα τα μέσα στη μάχη, σε κάθε χώρο δουλειάς, προετοιμάζουμε απεργιακό ξεσηκωμό για  9 Νοέμβρη.  ” Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης , που κατέληξε έξω από κατάστημα εταιρείας παρόχου ενέργειας , όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα όπως : “Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό” , «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή», απευθύνοντας κάλεσμα να δυναμώσει η πάλη για να μη βρεθεί κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση. «Πάροχοι του ρεύματος και άλλα αφεντικά, τα κέρδη σας πληρώνει η εργατιά», κατήγγειλαν και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να «ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων». Απαίτησαν αυξήσεις στους μισθούς και όχι στους λογαριασμούς. διεκδικώντας :

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *