Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησέ Τον του Ιωάννη Μαρκέτου

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που παρουσιάζεται ένα βιβλίο με θέμα τη Βία και Παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας, ένα βιβλίο για τον εργασιακό εκφοβισμό ή πιο κοινά διαδεδομένο ως Mobbing.


Το βιβλίο Εργασιακός Εκφοβισμός – Νικησέ Τον είναι ένα βιβλίο σύγχρονο ,κατανοητό και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, οικονομικής κατάστασης επαγγελματικής ιδιότητας , φύλου ή φυλής που νοιώθουν έχουν γίνει στόχος Βίας και Παρενόχλησης, (Mobbing) . Απευθύνεται σε συγγενείς ή σε φίλους εργαζομένων που έχουν στοχοποιηθεί στην εργασία τους ώστε και να καταλάβουν τι βιώνουν μέσα τους οι οικείοι τους αλλά και να μπορέσουν να τους βοηθήσουν.

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να κατανοήσουν τον εργασιακό εκφοβισμό ώστε και οι ίδιοι να μην προβαίνουν άθελα τους σε πράξεις κι ενέργειες που μπορεί να είναι στο φάσμα του Mobbing.
Το βιβλίο Εργασιακός Εκφοβισμός, Νίκησέ τον περιγράφει μέσα από τις ιστορίες του ήρωά του, διάφορες μορφές εργασιακού εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης και πώς αυτές αντιμετωπίζονται. Ο ήρωας του βιβλίου βιώνει, πρωταγωνιστεί σε ιστορίες που είναι αληθινές , ιστορίες κανονικών ανθρώπων. Ο ήρωας είναι άντρας / γυναίκα με όνειρα, φιλοδοξίες, δεξιότητες, αγωνίες , θέληση να πετύχει επαγγελματικά , κοινωνικά, οικονομικά και νιώθει ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τον εργασιακό εκφοβισμό, τη βία και παρενόχληση στη δουλειά του, όχι ως ένα σπιράλ θλιβερών καταστάσεων αλλά ως ένα πρόβλημα που οφείλει να βρει την λύση του.


Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον Εργασιακό Εκφοβισμό όπως ακριβώς είναι. Δίνει μορφή στις διαφορετικές εκφάνσεις του, περιγράφει τα αισθήματα που νιώθει ο ήρωας, τις σκέψεις που έχει όταν νιώθει πως έχει στοχοποιηθεί. Περιγράφει την πίεση που νιώθει μέσα του, «το σφίξιμο στα σωθικά του», τις νύχτες που δε μπορεί να κοιμηθεί.


Αυτό όμως που κάνει το βιβλίο ξεχωριστό, είναι πως ο ήρωάς του έχει αποφασίσει να Νικήσει τον Εργασιακό Εκφοβισμό, την Βία και Παρενόχληση, το Mobbing. Έχει αποφασίσει να προστατέψει τον εαυτό του, την οικογένειά του, την δουλειά του υιοθετώντας διαφορετική προσέγγισή, τακτική, μεθοδολογία. Ο ήρωας παρουσιάζει τις λύσεις και τη σύνεση που χρειάζεται κάποιος να έχει ώστε να διαχειριστεί, να αποφύγει και να απεγκλωβιστεί από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο είναι μέσα. Σκέφτεται διαφορετικά, πράττει διαφορετικά. Βάζει το πρόβλημα στην σωστή του διάσταση, δεν χάνει τον εαυτό του.
Μία άλλη ιδιαιτερότητα του βιβλίου είναι ότι περιλαμβάνει σε ειδική ενότητα την 1η Πανελλήνια έρευνα για την Βία και Παρενόχληση στον Κόσμο της εργασίας που πραγματοποίησε η MRK Consulting με την Κάπα research τον Μάρτιο του 2021. Ο λόγος είναι γιατί ο συγγραφέας του βιβλίου και ιδρυτής της MRK Consulting θέλει να δείξει την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα του σήμερα. Θέλει να δείξει πως ότι αντιμετωπίζει ο

ήρωας του βιβλίου το αντιμετωπίζουν οι ήρωες της ζωής, όλοι μας. Θέλει να αναδείξει το φαινόμενο, μα κυρίως να κάνει κατανοητό πως μπορεί να καταπολεμηθεί.


Ο Ιωάννης Μαρκέτος είναι κάτοχος MBA, ιδρυτής της MRK Consulting – Σύμβουλοι Αποφυγής και Διαχείριση Εργασιακού Εκφοβισμού. Η MRK Consulting εξειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση και αποφυγή φαινομένων εργασιακού εκφοβισμού , βίας και παρενόχλησης σε εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Παράλληλα λειτουργεί ως σύμβουλος στρατηγικής εναρμόνισης των επιχειρήσεων και των οργανισμών σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της Βίας και Παρενόχλησης στους χώρους της Εργασίας σύμφωνα με την C190 του ν.4808/2021.

Πληροφορίες
Ιωάννης Μαρκέτος ΜΒΑ Author/ Founder MRK Consulting Κιν 6945775204
Τηλ 2111833648
Εmail imarketos@mrkathens.gr

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *