Επιτυχημένη διήμερη δράση «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala»

αποτέλεσμα σύμπραξης δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και τηςαυτοδιοίκησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο της δράσης «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα etrikala» η οποία διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης, Φαρκαδόνας, με την υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων και της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Δια Βίου Εκπαίδευσης (Ε.Ε.ΔΙ.Β.Ε.). Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/4/2024 και την Παρασκευή 19/4/2024 από 9:00 π.μ. 2:00 μ.μ. και βασικό στόχο είχε να αναδειχθούν έργα των μαθητών/τριώναπό όλες τις επιστήμες (σύζευξη ανθρωπιστικών, θετικών, ψηφιακών επιστημών και τεχνών). Η διήμερη γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Συμμετείχαν 2000 μαθητές/τριες και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί τηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Οι μαθητές/τριες απόλαυσαν τα χορευτικά και μουσικά και θεατρικάσχήματα των σχολείων που εναλλάσσονταν στην κεντρική σκηνή τηςεκδήλωσης. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στιςειδικές κατασκευές που πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια του etrikala του Δήμου Τρικκαίων με θέμα τον Θε-ΤΑΛΩΣ, να μιλήσουν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο (Web radio) που επιμελήθηκε το 6ο ΛύκειοΤρικάλων και να περιηγηθούν στα περίπτερα της δράσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων κ. Κων/νος Κωστακόπουλος ο οποίος μίλησε στους/στις μαθητές/τριες για οδική συμπεριφορά και ασφάλεια.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Απριλίου συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: το 1ο,1οΕιδικό, 2ο ,4ο , 5ο , 7ο , 12ο , 18ο , 20ο ,24ο , 27ο ,30ο ,31ο , 35ο Δ.Σ. Τρικάλων, το 1ο και 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας, το 2ο Δ.Σ. Οιχαλίας, το Δ.Σ Κεφαλοβρύσου, το Δ.Σ. Βαλτινού, το Δ.Σ. Παλαιομονάστηρου, το Δ.Σ. Μεγαλοχωρίου, τα Εκπαιδευτήρια Σακκά, το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων,  το Νηπιαγωγείο Ριζαριού, και την Παρασκευή 19 Απριλίου  οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: 1ο ,2ο ,3ο ,4ο , 5ο ,6ο , 7ο Πειραματικό, 9ο ΕΕΕΚ, Μουσικό Τρικάλων, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Βαλτινού, Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων, Γυμνάσιο Πρίνου, Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, Γυμνάσιο Πύλης, 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, 3ο , 4ο Πειραματικό ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ Τρικάλων, ΓΕΛ Βαλτινού, ΓΕΛ Καλαμπάκας, 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, ΕΠΑΛ Πύλης και Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Στον χώρο της εκδήλωσης στήθηκαν 15 περίπτερα όπου μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων παρουσίασαν τα project τους, χώρος με σκηνή για μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα, ειδικό περίπτερο του European School Radio που μετέδιδε ζωντανά τις παρουσιάσεις των μαθητών/τριών, κατασκευές του Θε-ΤΑΛΩΣ, εργαστήρια, επίδειξη με εφαρμογές VR, Drones. Ρομποτικής, έξυπνων κατασκευών, FacePainting, μακιγιάζ, εργαστήρια κατασκευής για μπλουζάκια και κούπες από τα ΕΠΑΛ της Π.Ε. Τρικάλων και άλλες εκπλήξεις.

Η δράση είχε σχεδιαστεί για να δοθεί η ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το πώς σκέφτονται την έξυπνη πόλη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων κ. Χρήστος Τρικάλης και κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Θέλουμε η δράση Θε- ΤΑΛΩΣ να γίνει μια μεγάλη γιορτή, να εξελιχθεί σε θεσμό με απώτερο στόχο να συμμετέχουν σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν Μύλο της Τεχνολογίας και της Εκπαίδευσης προκειμένου όλο αυτό να αποτελέσει για τα Τρίκαλα έναν πόλο έλξης».

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η δήλωση του κ. Τρικάλη, ο οποίος ανέφερε: «Στηρίζουμε τη δράση ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα etrikala, μία γιορτή δημιουργίας όπου πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές μας και συνεχίζουμε με καινοτομίες, εξωστρέφεια και συναντίληψη».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής της περιοχής κ. Αθανάσιος Λιούτας, η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας των Δήμων Τρικκαίων και Μετεώρων κ. Μιχάλης Λάππας και κα Λίλα Μπαντέκα Νάνη αντίστοιχα, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκής, Γαρδικίου και Πύλης κ. Αλέξιος Κανίνας, ο Διευθυντής της Α.Δ. Τρικάλων κ. Δημήτριος Μήτραινας και ο Διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων κ. Κων/νος Κωστακόπουλος

                                                                                                                   Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *