Επιστολή Χατζηγάκη στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αγροτών

Ο γεωργοκτηνοτροφικός κλάδος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη των Τρικάλων. Με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης ζητάει την στήριξη αυτών που επλήγησαν από τον ισχυρό παγετό που προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης (29/3). Συγκεκριμένα, ολόκληρη η επιστολή που έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή γιατί πρόσφατα καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε στάδιο ανθοφορίας και καρπόδεσης από τον ισχυρό παγετό που προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης (29/3). Οι χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους μείον τρεις βαθμούς κελσίου έπληξαν πυρηνόκαρπα, κορόμηλα, κεράσια, αμυγδαλιές αλλά και καλλιέργειες πατάτας. Η οικονομία του Νομού Τρικάλων, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βασίζεται στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα και επιβάλλεται να στηριχθεί για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Πρέπει άμεσα να γίνει αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος πρέπει να δείξει ταχύτερα αντανακλαστικά, να προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών και κυρίως να δρομολογήσει πληρωμή προκαταβολών και εξόφληση των πληγέντων πριν τη λήξη του έτους.

Όπως γνωρίζετε, η ζημιά σε συνάρτηση με το αυξημένο κόστος παραγωγής φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς. Σας μεταφέρω το δίκαιο αίτημα τους, και ειδικά των αμυγδαλοπαραγωγών για οριζόντια ενίσχυση είτε μέσω de minimis είτε μέσω άλλων συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων

 

Με εκτίμηση,

Μικέλης Χατζηγάκης,

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ»

Άλλωστε, όπως έχει κατά καιρούς τονίσει ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης οι αγρότες μας επιβάλλεται να έχουν την άμεση στήριξη της Πολιτείας σε περιπτώσεις θεομηνιών, ισχυρών παγετών που συχνά πλήττουν τις πεδινές περιοχές του Δυτικοθεσσαλικού κάμπου.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *