Επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων στον πρωθυπουργό

Επιστολή του Συλλόγου μας στον Πρωθυπουργό, Υπουργό Τουρισμού & Βουλευτές Ν.Τρικάλων.
‐—-‐——————————————————————–

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 ΤΡΙΚΑΛΑ 42131

– – – – – TRIKALA TRAVEL AGENCIES UNION – – – – –

e-mail: trikalatravelunion@outlook.com

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:+306936906921

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:+306932224010

ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 107/2020

ΠΡΟΣ:

Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού (primeminister@primeminister.gr)
ΥπουργείοΤουρισμού (mailbox@mintour.gr)
Υπόψη Υπουργού κ.Θεοχάρη

ΚΟΙΝ:
Μ.Μ.Ε.
Βουλευτές Ν. Τρικάλων

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΠΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΛΗΦΘΕΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Τ.Λ.Δ.Χ.

ΣΧΕΤ:

Κ.Υ.Α. 87618/2020 (Φ.Ε.Κ. Β΄4901/2020)
Η από 17/11/2020 και με Α.Π.: 17518 (ΑΔΑ:Ω23Ψ465ΧΘΟ-ΑΔΤ) εγκύκλιος του Υπουργείου Τουρισμού.

Τρίκαλα, 17η Νοεμβρίου 2020

Με μεγάλη μας λύπη, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων (Τ.Λ.Δ.Χ.), διαπιστώνουμε, ότι μετά από μήνες αναμονής μίας οικονομικής ενίσχυσης για ολόκληρο τον κλάδο, προσπαθείτε να παρουσιάσετε στην κοινή γνώμη, ότι μας παρέχετε μέτρα στήριξης, με την ανωτέρω σχετική Κ.Υ.Α., γεγονός όμως το οποίο διαψεύδεται από την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, με την οποία σκανδαλωδώς αποφασίζετε να αποζημιώσετε μόνο ένα μικρό κομμάτι του κλάδου.

Με την εγκύκλιο σας αυτή, αποκλείετε από την ενίσχυση όλα τα Τ.Λ.Δ.Χ. που είχαν παραδώσει πινακίδες κυκλοφορίας για το διάστημα από 01/07/2020 έως 31/08/2020, γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστικών λεωφορείων στην Ελλάδα είχε προσωρινά κατατεθειμένες τις πινακίδες εκείνη την περίοδο λόγω πλήρους έλλειψης έργου.

Σας ερωτούμε λοιπόν:
Σε ποιόν ακριβώς παρέχετε στήριξη με αυτόν τον τρόπο;
Πως θα στηριχθούν οικονομικά οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων που είχαν κατατεθειμένες τις πινακίδες;
Είναι δίκαιο να στηριχθούν μόνο οι ιδιοκτήτες Τ.Λ.Δ.Χ. που είχαν πινακίδες το διάστημα αυτό και επομένως πιθανότατα να διέθεταν έργο και έσοδα;
Είναι δίκαιο να αφεθεί στο έλεος του Θεού το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου;
Θεωρείτε ότι τα Τ.Λ.Δ.Χ. που απέμειναν χωρίς έργο λόγω της πανδημίας και ως συνέπεια παρέδωσαν τις πινακίδες τους δεν έχουν ανάγκη από στήριξη;
Είναι λογικό να απαιτείτε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να στηρίξετε τις πληγμένες επιχειρήσεις μας; (Εδώ και μήνες παλεύουμε με μηδενικά έσοδα να εξασφαλίσουμε στις οικογένειές μας τα βασικά. Εάν θεωρείτε λοιπόν ότι αυτούς τους μήνες τις πανδημίας που πέρασαν, περίσσεψαν χρήματα ώστε να είμαστε φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, τότε κι εμείς με τη σειρά μας, πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν έχετε καμία επαφή με την πραγματικότητα.)
Γιατί επιλέγετε να κρύβεστε πίσω από τα μέτρα που έχετε λάβει; Γιατί επιδοτείτε μόνο βάσει των περιορισμών που επιβάλατε στον κλάδο;
Γιατί επιδοτείτε μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ η πλειοψηφία του κλάδου βρίσκεται άνευ αντικειμένου από το μήνα Μάρτιο;
Γνωρίζετε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός Τ.Λ.Δ.Χ. είναι εδώ και μήνες άνευ αντικειμένου και εσόδων εξαιτίας αυτών των μέτρων και του φόβου του επιβατικού κοινού λόγω της πανδημίας; Τι θα κάνετε γι’ αυτό;
Θα αφήσετε αυτούς τους ιδιοκτήτες Τ.Λ.Δ.Χ. χωρίς στήριξη; Ελλείψει εσόδων, αυτοί δεν έχουν την μέγιστη ανάγκη στήριξης;

Εξ όσων γνωρίζουμε, από την αντιμετώπιση που είχαμε μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα από κανένα εκπρόσωπο ή αρμόδιο μέλος της κυβέρνησης, διότι επιλέγετε και επιμένετε να έχετε ως μοναδικό σας συνομιλητή την ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. Σας υπενθυμίζουμε πως η ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. δεν εκπροσωπεί το σύνολο των ιδιοκτητών Τ.Λ.Δ.Χ. στην χώρα μας και αυτό φαίνεται περίτρανα από το παρόν ζήτημα που έχει προκύψει με την εν λόγω εγκύκλιο. Το ζήτημα αυτό, πιθανότατα να είναι και απόρροια των προτάσεων, που σας κατέθεσε αυτούς τους μήνες η εν λόγω ομοσπονδία, για λογαριασμό ενός ολόκληρου κλάδου. Δυστυχώς όμως εμφαίνεται, ότι οι προτάσεις αυτές προάγουν μόνο τα συμφέροντα ορισμένων μελών της ομοσπονδίας αυτής.

Για το λόγω αυτό σας καλούμε δημοσίως:
Να ανακαλέσετε άμεσα την εν λόγω εγκύκλιο!
Να διορθώσετε αυτή την αδικία αποζημιώνοντας όλα ανεξαιρέτως τα Τ.Λ.Δ.Χ., αφαιρώντας πάραυτα από το κείμενο του υποδείγματος της ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ της νέας εγκυκλίου, την παράγραφο 3 των δηλωθέντων, ήτοι:
«3. Δεν είχα καταθέσει από την 01.07.2020 έως τις 31.08.2020 τις πινακίδες κυκλοφορίας του/των προς επιχορήγηση Τουριστικού(ων) Λεωφορείου(ων) που ανήκει(ουν) στην επιχείρηση που εκπροσωπώ.»
Να αφαιρέσετε την φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα από τις προϋποθέσεις για την λήψη της ενίσχυσης αυτής, εάν προτίθεστε ειλικρινώς να στηρίξετε τον κλάδο μας.
Να εξαιρέσετε τα Τ.Λ.Δ.Χ. από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2021, ως το πλέον αυτονόητο μέτρο στήριξης.
Να παρατείνετε το όριο ηλικίας των υφιστάμενων Τ.Λ.Δ.Χ. κατά δύο (2) έτη, ως αυτονόητο επίσης μέτρο στήριξης.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ Τουρισμού, πρέπει να αναλογιστείτε ότι χιλιάδες οικογένειες αυτή τη στιγμή περιμένουν να διορθώσετε αυτή την αδικία. Στην περίπτωση που σιωπήσετε και δεν μας δικαιώσετε, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να βγούμε μαζί με τα τουριστικά μας λεωφορεία στους δρόμους. Δεν έχουμε πλέον τίποτε να χάσουμε! Στην έσχατη αυτή περίπτωση, ας είναι το αυτόφωρο η μόνη μας αποζημίωση. Πιθανότατα μόνο αυτό να μας αναλογεί ως Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.