Επιστολή του Β. Γιαγιάκου προς Υπουργούς για την γέφυρα της Διάβας

 

Τρίκαλα, 16/11/2023

Αριθμ. Πρωτ. 1862

Προς:

Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

κ. ΚωνσταντίνοΧατζηδάκη

Υπουργό Ανάπτυξης

κ. Κώστα Σκρέκα

Κοιν.:

Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

κ.κ. Βουλευτές Ν. Τρικάλων

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή εστιάζουμε στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Διάβας, μετά την καθίζηση που υπέστη η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα, από την κακοκαιρία Daniel. Οαποκλεισμός της Διάβας μετά την απαγόρευση τηςδιέλευσης των οχημάτων και πεζών έχει σοβαρέςεπιπτώσεις στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεωνκαι των κατοίκων.

Η Διάβα, χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Μετέωρα εξαρτάται οικονομικάκαι σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό. Μετά το γεγονός λοιπόν, σημειώνουμε ότι παρατηρείταιμείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και κατά συνέπεια στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, τουλάχιστον κατά 80%. Επίσης, σαςγνωρίζουμε ότι στη Διάβα δραστηριοποιούνται παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες όπωςκυλινδρόμυλοι, αρτοποιεία, οινοποιεία, βιοτεχνίες επίπλων, αλουμινοκατασκευών κλπ. που η διακοπή της οδικής σύνδεσης μέσω της γέφυρας, έχει δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό την μεταφορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων, εκτοξεύοντας παράλληλα και τα κόστη.

Κύριοι Υπουργοί,

Επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τιςεπιχειρήσεις της Διάβας και παρακαλούμε θερμά όπως σκύψετε στο πρόβλημα αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για:

1. Αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων τους, μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας.
2. Οικονομική Στήριξη των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης, ικανής για την αποζημίωση των διαφυγόντων κερδών τους.

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,

      Ο Πρόεδρος

Γιαγιάκος Βασίλειος

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *