Επιδότηση βενζίνης: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα – Ποιοι θα λάβουν επιταγή ακρίβειας

Στις 8.30 το πρωί θα γίνει από τους συναρμόδιους υπουργούς, η εξειδίκευση των μέτρων κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τρίμηνο πρόγραμμα παρεμβάσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ που θα αφορά 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Η έκπτωση στα καύσιμα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επιστροφή μέρους του ΕΦΚ θα γίνεται για τα πρώτα 180 λίτρα που αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μια επιδότηση μηνιαίως που αναμένεται να ξεκινάει τα 36 ευρώ το μήνα και δεν αποκλείεται σε ορισμένες φορές να φτάσει τα 55 ευρώ.

Το μέτρο δεν θα ισχύσει αναδρομικά. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω του gov.gr ώστε να μπορέσουν να πάρουν την επιδότηση-επιστροφή.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων θα διευκρινιστεί εάν με την αίτηση ο καταναλωτής θα μπορεί να λαμβάνει ένα κουπόνι που θα το εκτυπώνει μέσω του gov.gr και με αυτό θα παίρνει την έκπτωση από το πρατηριούχο ή θα πρέπει μέσω του gov.gr να επισυνάψει τις αποδείξεις αγοράς ώστε να του επιστραφεί το ποσό.

Παράλληλα θα χορηγηθεί επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτα νοικοκυριά αξίας 250-300 .ευρώ

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους αλλά και δικαιούχους του ΚΕΑ.

Το ποσό που θα πάρουν ως έκτακτη ενίσχυση οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι ίσο με αυτό που ήδη λαμβάνουν. Θα λάβουν δηλαδή διπλό επίδομα όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Πηγή: skai.gr

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *