ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ!

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Το 2020 το η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε αιφνιδιαστικά το νόμο που προβλέπει τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Επέβαλε, χωρίς καμία διαβούλευση, ηλεκτρονικές εκλογές με ένα σύστημα που δε διασφάλιζε το αδιάβλητο των εκλογών και την μυστικότητα της ψήφου.

Όλες οι παρατάξεις στην ΟΛΜΕ αντέδρασαν, καταθέτοντας εγγράφως στο ΥΠΑΙΘ την απόσυρση των ψηφοδελτίων τους. Η πολιτική ηγεσίατου ΥΠΑΙΘ, με μία πρωτοφανή αντιδημοκρατική και αυταρχική εμμονή, δεν έκανε αποδεκτές τις αποσύρσεις των υποψηφιοτήτων υποχρεώνοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς να είναι υποψήφιοι/ες χωρίς τη θέλησή τους!

Ο Κλάδος, με θάρρος και δημοκρατική συνείδηση στήριξε τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και απείχε από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία της Κεραμέως σε ποσοστό 93%, ενώ όσοι/ες δημοκρατικοί/ες συνάδελφοι «εξελέγησαν», παραιτήθηκαν άμεσα από τα Υ.Σ.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως, αντί να αποδεχτεί την ομόφωνη στάση του εκπαιδευτικού κλάδου και να ακυρώσει τις εκλογές-παρωδία που επέβαλε, διόρισε «ημετέρους» στα Υ.Σ. Η κατάληψη των θέσεων αυτών από κυβερνητικούς «προθύμους» είχε ως αποτέλεσμα την πιο αντιδημοκρατική, αδιαφανή και αναξιοκρατική λειτουργία των ΥΣ των τελευταίων δεκαετιών. Ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις και καταπάτηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, καταργώντας την ουσιαστική λειτουργία των ΥΣ και γυρίζοντας την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, σε άλλες σκοτεινές εποχές…

Η πρωτοφανής αδιαφάνεια που επικράτησε στις αποφάσεις των ΥΣ διέλυσε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και κεκτημένα που προήλθαν από αγώνες δεκαετιών!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΙΣΩ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

Καλούμε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους να αποπέμψουν από τα ΥΣ με την ψήφο τους όσους και όσες συνέβαλαν, άμεσα ή έμμεσα, στην κομματική άλωση των ΠΥΣΔΕ, των ΑΠΥΣΔΕ και του ΚΥΣΔΕ!

Ψηφίζουμε αιρετούς που θα προασπίζονται τα δικαιώματά μας!

Ψηφίζουμε

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις – ΣΥΝΕΚ!

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *