Επίσκεψη υποψηφίων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» του Δημ. Κουρέτα στα Μεγ. Καλύβια

Μετά  την επίσκεψη  του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στη Φαρακδόνα , ένα κλιμάκιο υποψηφίων της  Π.Ε. Τρικάλων επισκέφθηκε την πληγείσα  περιοχή  των Μεγ. Καλυβίων . Οι υποψήφιου Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Χρύσα Ντιντή, Θανάσης Μπαταγιάννης , Χρήστος Μπουλογιώργοςείδαν από κοντά το μέγεθος  της καταστροφής σε υποδομές , περιουσίες , αγροτικές καλλιέργειες και συνειδητοποίησαν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας να προλάβει μια τέτοια καταστροφή και  να ανακουφίσει τους πληγέντες κατοίκους που παραμένουν χωρίς νερό , τρόφιμα , φάρμακα , στεγνά ρούχα μαζί με την απόγνωσή τους για την επόμενη μέρα .

Παράλληλα δεσμευόμαστε ότι o συνδυασμός μας θα απαιτήσει την πλήρη αποζημίωση μέσω του Δημοσίου όλων των πληγέντων για κατεστραμμένες κατοικίες , οικοσυσκευές , απώλεια αγροτικής παραγωγής και ζωϊκού κεφαλαίου , ζημιά σε επιχειρήσεις , αποκατάσταση πάσης φύσεως υποδομών . Η πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει πλήρως τους πληγέντες – αφού απέτυχε να τους προστατέψει από τη θεομηνία – όποιο κι αν είναι το δημοσιονομικό κόστος , ενώ θα ζητήσουμε τη συνδρομή Ευρωπαϊκών ταμείων για τέτοια θέματα , όπως το Ταμείο Αλληλεγγύης . Ακόμη να γίνει αναστολή πληρωμής όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων πχ δόσεις φόρου εισοδήματος , ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ , ασφαλιστικών ταμείων ,δόσεις δανείων σε τράπεζες , αναστολή πλειστηριασμών .

Παράλληλα και μέσω του συνδυασμού μας «Πρωτοβουλία» είμαστε σε επαφή με διάφορες εταιρείες προκειμένου να κάνουν δωρεές σε είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν για τους πληγέντες . Ακόμη ζητάμε από το Δήμο και  την Περιφέρεια να διαθέσουν  κονδύλια του προϋπολογισμού τους που ήταν προγραμματισμένα σε άλλες δαπάνες μη αναγκαίες αυτή την περίοδο – πχ Τσιτσάνεια ή ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων που είναι η κυρίαρχη ανάγκη αυτή των ώρα . Τέλος να γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να  υποβληθούν για έγκριση στα Ευρωπαϊκά Ταμεία Αλληλεγγύης

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *